Çocuk Hakları Çalıştayı’nın İlki Gerçekleştirildi

Çocuk Hakları Çalıştayı’nın İlki Gerçekleştirildi
Ülkemizin geleceği olan çocukların daha sağlıklı, mutlu ve güvenli bir şekilde geleceğe hazırlanmalarını sağlamaya yönelik, çocuk koruma politikalarının geliştirilmesi ve yasal uygulamaların güncellenmesi amacıyla Çocuk Hakları Çalıştayı düzenlendi.

Ülkemizin geleceği olan çocukların daha sağlıklı, mutlu ve güvenli bir şekilde geleceğe hazırlanmalarını sağlamaya yönelik, çocuk koruma politikalarının geliştirilmesi ve ilgili kurumsal, yasal uygulamaların güncellenmesi amacıyla 1. Çocuk Hakları Çalıştayı gerçekleştirildi.

Konya Baro Başkanlığı evsahipliğinde, Baro Sosyal Tesisleri konferans salonunda ilki yapılan Çocuk Hakları Çalıştayı’na Vali Yardımcısı Fatmagül Dalmış, kentteki ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Konya Baro Başkanlığı, düzenlenen çalıştaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın daha sağlıklı, mutlu ve güvenli bir şekilde geleceğe hazırlanmalarını sağlamaya yönelik, çocuk koruma politikalarının geliştirilmesi çerçevesinde çocukların yüksek yararı gözetilerek şehrimizdeki çocuklarla ilgili kurumsal ve yasal uygulamaların incelenmesi ve günün koşullarına göre yeniden yapılandırılması amacıyla Konya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak ‘Çocuğun Üstün Yararı İlkesinden’ hareketle kurumlar arası işbirliği ve iletişimin güçlendirilmesi için birincisine ev sahipliği yaptığımız 1. Çocuk Hakları Çalıştayı gerçekleştirildi” ifadelerine yer verdi.

Çalıştaya, Konya Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Komisyonu Başkanlığı, Adli Tıp Şube Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Beyhekim Devlet Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanlığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanlığı ve Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanlığı katılım sağladı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.