Coşkun Aral: ‘Umudunuzu Yitirmeyin!’

Coşkun Aral: ‘Umudunuzu Yitirmeyin!’
Belgesel yapımcısı, foto muhabiri Coşkun Aral: “Gençler sabırlı olun, elinizdeki teknolojiyi iyi kullanın fakat okuyun, araştırın, sorgulayın. Olaylara tek taraflı bakmayın. Kadınlarımız daha çok sesinizi duyurun. Gençlerimiz umudu yitirmeyin”

Belgesel yapımcısı, fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Coşkun Aral, “Gençler sabırlı olun, elinizdeki teknolojiyi iyi kullanın fakat okuyun, araştırın, sorgulayın. Olaylara tek taraflı bakmayın. Kadınlarımız daha çok sesinizi duyurun. Gençlerimiz umudu yitirmeyin” dedi.

Aral, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Konya Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Coşkun Aral Söyleşisi’nde katılımcılara mesleki tecrübelerini anlattı ve tavsiyelerde bulundu.

25eyl-coskun-aral4-001.jpg

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Coşkun Aral, “Ülkemizin gençlerinin bir defa bilimden kopmaması, korkmaması lazım. Sorgulaması, kendine güvenmesi gerekir. Birilerine hava atmak için değil, gerçekten sevdiği işi yapması lazım” diye konuştu.

Gençlerin illaki üniversitelere gitmelerinin yanı sıra çok güzel meslek liseleri olduğunu ve tercihlerini bu yönde yaparak meslek sahibi olabileceklerine işaret eden Coşkun Aral, farklı anlatımla bir çobanın veya nalbatın mesleki yaşamındaki önemini kesitlerle anlattı.

25eyl-coskun-aral2.jpg

“Olaylara Tek Taraflı Bakmayın!”

Gençlere nasihatlerde de bulunan Coşkun Aral, şu ifadelere yer verdi: “Gençler sabırlı olun, elinizdeki teknolojiyi iyi kullanın fakat okuyun, araştırın, sorgulayın. Olaylara tek taraflı bakmayın!. Unutmayın ki; devletimiz, milletimiz, ülkemiz, bayrağımız, kimliğimiz var. Korumak sahip çıkmak hakkımız var. Ancak başkalarının da bizim kadar hakları var. O yüzden savaşarak, karşı çıkarak, sürekli suçu birilerine atarak değil, kendi hatalarımızı da kabullenip özeleştiri dediğimiz o hatayı tekrarlamamak üzere kendimizi de bir daha yapmamak için ceza olabilir, öğretidir bu. Cezalandırma sembolik bile olsa insana bir şey hatırlatmalı. Çünkü dünyada cezalandırma sorumluluk olayı daha farklı.”

25eyl-coskun-aral3.jpg

“Yalan söylemenin kolay olduğu bir ülke haline dönüşüyoruz. Çok tehlikeli bu” diyen Coşkun Aral, bir kişinin sözüne inanılması, güvenilmesi gerektiğini, kişinin de bu doğrultuda hareket etmesinin şart olduğunu vurguladı.

25eyl-coskun-aral5.jpg

“Siyasetteki Güç Zehirlenmesi Geleceğimizi İpotek Altına Alır”

Günlük yaşama ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Coşkun Aral, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de politikacıların, ‘dün dündür bugün bugün’, ‘devlet malı deniz yemeyen bilmem ne’, ‘kol kırılır yen içinde kalır’ bu atasözleri dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bunlar az gelişmişliğin göstergesidir. Hele ‘Üzümünü ye bağını sorma’ atasözünün çıkartılması lazım. Ne demek, ‘üzümünü yiyorsun, bağını sormuyorsun’. Atalarımız yeniçeri bile sefere giderken bir bağdan geçerlerden yediği bir elma için para bırakıyor. ‘Devlet malı deniz’ bu olmaması lazım. Olduğu zaman siyasetteki güç zehirlenmesi dahi bizim geleceğimizi ipotek altına alır. Ülkemiz, Tanrı’nın bahşedebileceği en zengin coğrafi konuma, özelliklere sahipken, dünyada yoksullar ülkesinde olmayı yakıştıramıyorum.”

Coşkun Aral, “Kadınlarımız daha çok sesinizi duyurun. Gençlerimiz umudu yitirmeyin, hep var olun. Bizler yanınızdayız” dedi.

25eyl-coskun-aral6.jpg

Daha sonra Fotomaraton yarışmasında dereceye girenler açıklandı.

(Haber – Fotoğraflar: Mürsel Çetin / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.