Coşkun Aral’dan ‘Filenin Sultanları’ Temalı Mesaj!

Coşkun Aral’dan ‘Filenin Sultanları’ Temalı Mesaj!
Belgesel yapımcısı, foto muhabiri Coşkun Aral: “Son günlerde bizim kızlarımızın voleyboldaki başarıları haricinde sadece onların yüzlerindeki tebessümü alıp, ülkemizin karamsarlığına bir güneş gibi patlatmayı isterim. Keşke ben çekebilseydim onu”

Belgesel yapımcısı, fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Coşkun Aral, “Son günlerde bizim kızlarımızın voleyboldaki başarıları haricinde sadece onların yüzlerindeki tebessümü alıp, ülkemizin karamsarlığına bir güneş gibi patlatmayı isterim. Keşke ben çekebilseydim onu” dedi.

Aral, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Konya Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Coşkun Aral Söyleşisi’nde katılımcılara mesleki tecrübelerini anlattı.

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Coşkun Aral, yarım asırlık mesleki hayatında yaşadıklarından kesitler sundu.

“Yaşamı boyunca kendisini etkileyen dehşete düşüren ve mutlu eden neydi?’ sorusunu, dünyadaki birçok savaşa gittiğini dile getirerek yanıtlayan Coşkun Aral, “Dehşete düşüren fotoğrafları gördük biz. Ben çektim çekemedim değil. Ben insanın acısının en korkuncuna tanık oldum. Aynı toplumdan olup kendisinden olanları doğrayanları gördüm, bir annenin çocuğunu öldürdüğüne tanık oldum. Bu sahnelere tanık olduğum için sayısız örnekler verebilirim. Fakat en son günlerde bizim kızlarımızın voleyboldaki başarıları haricinde sadece onların yüzlerindeki tebessümü alıp, ülkemizin karamsarlığına bir güneş gibi patlatmayı isterim. Keşke ben çekebilseydim onu” diye konuştu.

Coşkun Aral, hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye ederek, “Sizin önünüzdeki engeller hayallerinizi baltalamasın” ifadelerini kullandı.

(Haber – Fotoğraflar: Mürsel Çetin / Haber Kent)

25eyl-coskun-aral-voleybol2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.