‘Destek AFAD Gönüllüleri’ Eğitimlerini Tamamladı

‘Destek AFAD Gönüllüleri’ Eğitimlerini Tamamladı
Konya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’nde gönüllüler eğitimlerini tamamladı.

Konya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’nde gönüllüler eğitimlerini tamamladı.

Destek AFAD 11. Grup Eğitimlerini tamamlayan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Sınıf Öğretmenliği ve Özel Eğitim Öğretmenliği öğrencilerine teorik ve uygulamalı olarak Destek AFAD Gönüllü eğitimi verildi.

Destek AFAD Gönüllü Eğitimi’nde öğrencilere; Arama ve Kurtarma Ekiplerinin oluşumu, Bina Yapı Sistemleri, Olay Yeri Yönetimi ve Koordinasyonu, İpler Düğümler, Arama Kurtarma Aracı ve malzemelerinin tanıtımı, Afet ve Acil Durumlardaki İnsani Yardım, Uluslararası İnsani Yardım gibi birçok konuda eğitimler verildi.

AFAD’dan eğitime ilişkin yapılan açıklamada, “Destek AFAD Gönüllü eğitimiyle olası afet ve acil durum hallerinde sahada ve her alanda bizlerin en büyük destekçilerinden olan AFAD Gönüllülerimize afet bölgesinde ve saha da karşılaşabilecekleri zorlu şartlarda çalışma kabiliyetini kazandırmaktır. Eğitim sonunda yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı olanlar ‘Destek AFAD Gönüllüsü’ olmaya hak kazanmıştır. 18 yaşını doldurmuş her vatandaşımızı AFAD Gönüllüsü olmaya davet ediyoruz. AFAD Gönüllü Ailemiz Siz Yoksanız Bir Eksik” ifadelerine yer verdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

22nis-afad-seminer2.jpg

22nis-afad-seminer4.jpg

22nis-afad-seminer5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.