ESKERDER: “Genç Kuşaklara Aktarılmasını İstiyoruz”

ESKERDER: “Genç Kuşaklara Aktarılmasını İstiyoruz”
Eskişehir Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanvekili Abdulbaki Tekin, “Sürekli gelişen ve değişen metropol koşullarında kültürümüzün tanıtımını ve hemşehrilik duygusunun genç kuşaklara aktarılmasını istiyoruz” dedi.

Eskişehir Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği (ESKERDER) Başkanvekili Abdulbaki Tekin, “Sürekli gelişen ve değişen metropol koşullarında kültürümüzün tanıtımını ve hemşehrilik duygusunun genç kuşaklara aktarılmasını istiyoruz” dedi.

ESKERDER Yönetimi, aslen Erzurumlu olan ve AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı görevine atanan Gürhan Albayrak’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Tekin, ESKERDER’in Eskişehir'de yaşayan Erzurumlular arasındaki sosyal yardımlaşma kültür ve dayanışma ruhunu geliştirmek amacıyla yaklaşık 2 ay önce kurulduğunu belirterek, “Sürekli gelişen ve değişen metropol koşullarında kültürümüzün tanıtımı, geliştirilmesi, devamlılığı sağlamak, bunların ve hemşehrilik duygusunun genç kuşaklara aktarılmasına katkı sunmak ve Eskişehir’de yaşayan Erzurumluların birbiriyle dayanışma ve yardımlaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Tekin, Eskişehir olmak üzere ülkemizde Erzurum kültürünü yaşatmayı ve Erzurumlular arasında hemşehrilik duygusunu canlı tutmayı hedeflediklerini kaydetti.

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun da bulunduğu ziyarette, dadaşlar Gürhan Albayrak’a memleketinde doğa harikalarından biri olan İspir Yedigöller tablosunu hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Albayrak ve Hatipoğlu, ESKERDER yönetimine yapacağı çalışmalarda başarılar diledi.

Ziyarette, Tekin’in yanı sıra ESKERDER Yönetim Kurulu Üyeleri Çetin Polat, Avni Yegin, Ertan Özsoy ve Murat Korkmaz hazır bulundu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.