“Geçici İş” İçin Başvuranlar Uzun Kuyruklar Oluşturdu

“Geçici İş” İçin Başvuranlar Uzun Kuyruklar Oluşturdu
Konya'da Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere temizlik hizmetlerinde bin 500, güvenlik hizmetlerinde ise 507 kişi olmak üzere 2 bin 7 kişiye istihdam sağlanacağı açıklandı. Başvuran vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Konya'da Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere temizlik hizmetlerinde bin 500, güvenlik hizmetlerinde ise 507 kişi olmak üzere 2 bin 7 kişiye istihdam sağlanacağı açıklandı. Haberi alan vatandaşlar 9 aylık geçici iş için sabahın erken saatlerinden itibaren soluğu İŞKUR Konya İl Müdürlüğü önünde aldı. Ara sokaklara kadar uzayan kuyrukta bekleyen vatandaşlar, iş umuyla kayıt yaptırdı. TYP başvuru sürecinin 27 Eylül Cuma günü sona ereceği öğrenildi.

"NE YAPACAĞIMIZ BİLEMEZ BİR HALDEYİZ"

Türkiye'deki milyonlarca işsizden biri olan ve iş umuduyla Konya İŞKUR il Müdürlüğü'ne geldiğini ifade eden Fahri Yıldız, EYT mağduru olduğunu ve yaşından dolayı kimsenin kendisine iş vermediğini söyledi.

Yıldız, "3 aydır işsizim ve başvurduğum yer kalmadı. Yaşımdan dolayı kimse beni işe almıyor. 2 çocuğum var. Onların okul masrafını karşılamakta zorluk çekiyorum. Devlette bizi emekli edeceğine söz vermişti ama şimdi emekli de olamıyoruz. Ne yapacağımızı bilemez bir haldeyiz" diye konuştu.

(Müslüm Evci / Haber Kent / Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.