Hollandalı Gazeteci Konya’da Toprağa Verilecek

Hollandalı Gazeteci Konya’da Toprağa Verilecek
Senarist, gazeteci- yazar ve Mokum TV sahibi Hollandalı Müslüman Mohamed El-Fers, Konya’nın Akören İlçesi’nde toprağa verilecek.

Amsterdam yaşayan eski muzisyen, turizm rehberi, film yönetmeni, senarist, gazeteci- yazar ve Mokum TV sahibi Hollandalı Müslüman Mohamed El-Fers, Konya’nın Akören İlçesi’nde toprağa verilecek.

Türkiye ve Osmanlı sevdasıyla bilinen Hollandalı Mohamed El Fers 73 yaşında, bilgisayarının başında yazı yazdığı esnada hayatını kaybetti.

Mohamed El Fers’in kaleme aldığı “Kültür kenti Konya’ya seyahat”, “Mevlana Celaleddin Rumi”, “İstanbul Rehberi”, “Tarihi Mehter Takımı” gibi yayınlanmış Hollandaca kitapları bulunuyor. El Fers’in “Eski Dostlar Türkiye Hollanda”, “Kırkpınar Yağlı Güreşleri”, “Kur’an’da Hz. Meryem” gibi belgesel ve DVD yayınları bulunmakta.

Mohamed El Fers, 1992 yılından itibaren Amsterdam merkezli Hollanda Türkevi Topluluğu Başkanı Veyis Güngör’ün başdanışmanı olarak görev yaptığı, “Hollanda’da Yağlı Güreş Şampiyonlukları”, “Dam Meydanında Mehter gösterisi” ve turizm merkezi “Zaanschans açık hava müzesinde Sema ayini” El Fers’in önerileriyle yapıldığı bildirildi.

Merhum Mohamed El Fers, vasiyeti üzerine Konya’nın Akören İlçesi’nde 5 Mart Salı günü öğle namanızı müteakip toprağa verilecektir.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.