Hüseyin Tosun: “Milletimizin Sosyal Dokusunu Güçlendirecektir”

Hüseyin Tosun: “Milletimizin Sosyal Dokusunu Güçlendirecektir”
Yeni Sendika Eskişehir İl Temsilci Yardımcısı Hüseyin Tosun: “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri, kendilerini hak ettikleri yerde görmeleri şüphesiz milletimizin sosyal dokusunu zenginleştirecek ve güçlendirecektir"

Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Yeni Sendika) Eskişehir İl Temsilci Yardımcısı, aynı zamanda Engelliler Komisyonu Başkanı Hüseyin Tosun, “Kendilerine güvenildiği ve fırsat verildiği takdirde herkes kadar başarılı olabileceklerini kanıtlayan engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri ve kendilerini hak ettikleri yerde görmeleri şüphesiz aziz milletimizin sosyal dokusunu zenginleştirecek ve güçlendirecektir” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklama yapan Yeni Sendika Eskişehir İl Temsilci Yardımcısı Hüseyin Tosun, engellilerin sosyal hayata adaptasyonuna önem verilmesi gerektiğini söyledi.

"Engelli olmak, sadece engellilerin sorunu değildir" diyen Tosun, her sağlıklı bireyin bir gün engelli adayı olabileceği gerçeğini unutmaması gerektiğini vurguladı.

Engellilerin sosyal hayata adapte olması için ortak akıl ile çözüm üretilmesi gerektiğine işaret eden Hüseyin Tosun, "Yeni Sendika Eskişehir Temsilciliği olarak engellilerin sorunlarını daha yakından izlemek ve sorunlarını yetkililere iletmek amacıyla Yeni Sendika Eskişehir Engelliler Komisyonu'nu kurduk. Engelli insanların sadece özel koruma önlemleri içerisine alınmaları yeterli değildir. Asıl önemli olanın engellilerin eğitim ve sağlık imkanlarının hazırlanması suretiyle kendi toplumlarıyla kaynaştırılması ve nihayet istihdam şartları oluşturularak ekonomiye etkin bir şekilde katılmalarının sağlanması gerekmektedir" diye konuştu.

Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik farkındalık oluşturacak etkinliklere yer verilen uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir.

Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir konu değil, toplumun her kesiminin ve her bireyin çabasını gerektiren ortak bir sorumluluktur. Kendilerine güvenildiği ve fırsat verildiği takdirde herkes kadar başarılı olabileceklerini kanıtlayan engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri ve kendilerini hak ettikleri yerde görmeleri şüphesiz aziz milletimizin sosyal dokusunu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Bugün engelli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik ve kültür hayatına yapmış oldukları katkılar her türlü takdirin üstünde olup spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına her alanda ortaya koydukları başarılarla gurur duymaktayız.

Engelli bireylerin insan vakar ve onuruna yakışır biçimde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapılan en küçük çalışmalar dahi bizim için çok önemli ve değerlidir.”

Engelliler Komisyon Başkanı Hüseyin Tosun, bu duygularla tüm engelli çalışanların “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı, aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam diledi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.