İhsan Kayseri’ye Vefa Günü

İhsan Kayseri’ye Vefa Günü
Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği tarafından Konya’nın Ayaklı Kütüphanesi Gazeteci -Yazar İhsan Kayseri’ye basına katkısı ve Konya’ya verdiği hizmetlerinden dolayı vefa günü düzenlendi.

Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği tarafından Konya’nın Ayaklı Kütüphanesi Gazeteci -Yazar İhsan Kayseri’ye basına katkısı ve Konya’ya verdiği hizmetlerinden dolayı vefa günü düzenlendi.  

Konya İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen “Konya’nın Ayaklı Kütüphanesi Gazeteci- Yazar İhsan Kayseri’ye Vefa Günü” programına, Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, Gazeteci-Yazar İhsan Kayseri, sevenleri, dostları, gazeteciler ve yazarların yanı sıra davetliler katıldı.

Oturum Başkanlığını Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Caner Arabacı’nın yaptığı vefa gününde, Gazeteci-Yazar Adem Alemdar, Gazeteci -Yazar Duran Çölcü, İhsan Kayseri’yi anlattı.

“İHSAN KAYSERİ’NİN ÖZEL BİR YERİ VAR”

NEÜ Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Caner Arabacı, konuşmasına,  “İhsan Kayseri, Konya’da vefa duygusunu ön plana çıkaran bir aydınımız. Sıradan bir sporcu, yazar ve gazeteci değil, insanı erdem yönü ile de vefa duygusunu özellikle öne çıkaran bir aydınımız” dedi.

İhsan Kayseri’nin vefa programını da hak ettiğini ifade eden Prof. Dr. Arabacı, “İnsanın yaşama seyahat etme, düşünme gibi hakları gibi haber alma hakkı da var. Doğru haber alma hakkı. Doğru haberi nasıl ve nerede alacaksınız? Nasıl edineceksiniz? işte bu konuda gazetecilik mesleği öne çıkıyor. Gazetecilik erdemli bir meslektir. İnsanlara ihtiyacı olan doğru haberi, bilgiyi doğru yorum ile ileten erdemli bir meslek. İhsan Kayserili kendini ispat etmiş bir aydınımız.  İhsan Kayseri duruşu ile insanlığı ile samimiyeti ile vefası ile verdikleri eserleri ile özel bir yeri var. Onun için böyle vefa ve şükran gününü hak ketti” diye konuştu.

“İHSAN ABİ MESLEĞİNE AŞIK BİR İSİM”

Gazeteci-Yazar Adem Alemdar ise İhsan Kayseri’yi anlattı.  Alemdar, “ İhsan Kayseri, Konya’nın ayaklı kütüphanesi yanında, Konya’nın ayaklı bir vefacısıdır. İhsan Kayserili abi vefayı çok hak eden bir isim. İhsan abi hayatı dolu dolu yaşamış. İhsan Kayseri abi hayatta kimseyi üzmemiş bir isim. İhsan abi hala bizlere yol gösteriyor. İhsan abi Konya’ya birçok katkısı bulunmuş unutulmuş kişileri mezarların başına bizleri götürerek anılmasına ve hatırlanmasına sebep oldu. Hayatta iken insanlara vefa duymak lazımdır. İhsan abi mesleğine aşık bir isimdir” ifadelerini kullandı.

“İHSAN ABİ’DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

Gazeteci -Yazar Duran Çölcü’de İhsan Kayseri’yi şu ifadelerle anlattı: “İhsan abiyi mesleğe ilk başladığım yıllarda tanıtım. Kendisi bizlere çok şey kattı. Devamlı bizleri teşvik ederdi. Okumamızı, haberi takip etmemizi önerirdi. En önemli özelliği ise Konya’nın ayaklı bir kütüphanesi olmasıdır. Şehrin her yapısı ile ilgisi haberi vardı. Bizlere haberleri doğru, ilkeli ve ahlaklı gazetecilik yapmamızı teşvik etti. Biz de kendisi ve kendisi gibilerden çok şey öğrendik.”

Konuşmaların ardından Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür ederek, “İhsan Kayseri Konya’ya gazetecilik çalışmalarıyla ve araştırmalarıyla çok şeyler katkı. Kendisine bu katkılarından dolayı teşekkür ederek, uzun ömürler diliyoruz” dedi.

 İhsan Kayseri’ye Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından basına katkılarından dolayı plaket verildi.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.