İş adamı Ali Şeker öğrencilere tecrübelerini anlattı

İş adamı Ali Şeker öğrencilere tecrübelerini anlattı
Akşeker Grup Onursal Başkanı Ali Şeker: “Ne iş yaparsanız yapın işin en iyisini yapacaksın, işin uzmanı olacaksın. Çalışın, dürüst olun, inanın, vazgeçmeyin”

Türkiye'nin beyaz et sektörünün önemli firmalarından Akşeker Grup kurucusu ve Onursal Başkanı iş adamı Ali Şeker, Karatay İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu geleneksel kariyer günleri kapsamında gerçekleştirilen “Girişimcilik ve Kariyer Belirleme” konulu konferansa katıldı.

Hayat hikayesinden kesitlerle konuşmasına başlayan Ali Şeker,  6 yaşında ilkokul ikinci sınıftan ayrıldıktan sonra Tekman İlçesi’ne bağlı Turnagöl Köyü'nden çıkıp Erzurum'a geldiğini ve burada et kombinesinin çevresinde simitçilik, çaycılık ve boyacılık başta olmak üzere bir çok işlerde çalışarak iş hayatına atıldığını belirtti.

Ali Şeker, yaşantısından kesitleri anlatırken duygulandığı gözlendi.

Başarılı olmak için çok çalışmanın gerektiğine işaret eden İşadamı Ali Şeker, şöyle konuştu:

“Biz uyanık bir milletiz. Biz girişimciliğimizi deneyeceğiz. Tabi girişimcilik yaparken ailemize zarar vermeyeceğiz, babamızın, annemizin evini ipotek ettirmeden, haciz ettirmeden, aileye soru işareti, sıkıntı vermeden terbiyenizle, adabınızla işinizi yapın. O zaman geleceğiniz var. Şimdi herkes eline almış bir telefon facebookta oynuyor. Ya ne oynuyorsun kardeşim? Zaman ayırma buna, git zamanını işe ayır, geleceğine ayır. Babanız, ananız sizi imkanlar doğrultusunda sizi okuttu. Okudunuz tamamda okuduktan sonra ne olacaksınız? Bundan sonra rahat mı ediyorsunuz? Olmaz öyle rahat yok size. Sizin elinizden geleni yapmanız gerekiyor.”.

“Doğru olun, dürüst olun”

Ali Şeker, öğrencilere başarılı olmaları için doğru ve dürüst olmaları gerektiği tavsiye etti.

Şeker, “Hayat bir çizgidir, terbiyemiz olacak, edebimiz olacak. Doğru olun, dürüst olun. Ne iş yaparsanız yapın işin en iyisini yapacaksın, işin uzmanı olacaksın. Birileri bana destek verecek ben ondan sonra büyürüm hesabı yapmayın. Cenab-ı Allah kulunu yaratırken ‘sen oradansın, sen buradansın’ dememiş, herkes eşit. Sen başarırsan, sen mücadele edersen veya mücadeleni sonuna kadar vereceksen Allah verir. Mücadeleni yarı yolda bırakırsan veya bir engel oldu yoruldum artık bıktım yapmayacağım dedin mi işte hayat bitti” diye konuştu.

İşteki sorunu ya da evdeki sorunu işe veya eve taşımayın tavsiyelerinde de bulunan işadamı Ali Şeker, “Başarınızı kendi kendinize kutlayın. Evde her şeyi paylaşmanıza gerek yok . Hainlik yapmayın, kimseye zarar vermeyin, devletinize, milletinize zarar vermeyin, arkadaşınıza zarar vermeyin. 50 sene sonra o sıkıntıya karşı bir sıkıntı bulursunuz çok acı bir şey olur sizin için yapmayın onun dışında sokaklara gireceksiniz. Ve saygı duyulacak insanlara saygı duyun” diye konuştu.

Öğrencilerin sorularının yanıtlandığı program sonunda okul idarecileri tarafından işadamı Ali Şeker'e tablo hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.