‘Kişisel Bakımdan Öte Özgüven ve Mutluluk Saçıyorlar’

‘Kişisel Bakımdan Öte Özgüven ve Mutluluk Saçıyorlar’
KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak: “Berberler ve kuaförler, kişisel bakımın ve özgüveninin temel taşını oluşturmakla birlikte; insanların daha iyi hissetmesini ve iyi görünmesine yardımcı olur, sohbetleriyle mutlu olmalarını sağlar” dedi.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, “Berberler ve kuaförler, sadece bakım yapmakla kalmaz aynı zamanda bir insanın kendisini iyi hissetmesine yardımcı olurlar. Kişisel bakımın ve özgüveninin temel taşını oluşturmakla birlikte; insanların daha iyi hissetmesini ve iyi görünmesine yardımcı olur, sohbetleriyle mutlu olmalarını sağlar” dedi.

Başkan Muharrem Karabacak, Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Konya Hair Fest” kapsamında düzenlenen eğitim seminerine katıldı.

“Berberlik Binlerce Yıl Öncesine Dayanan Geçmişe Sahip”

Festivale ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, “Hazreti Mevlana’nın diyarı ahi Evran’ın makamı ve Selçuklu’nun başkenti Konya’mızın böylesine anlamlı ve önemli bir programın ev sahipliğini yapmaktan duyduğumuz memnuniyeti özellikle ifade etmek isteriz. Berberlik ve kuaförlük aslında binlerce yıl öncesine dayanan köklü bir geçmişe sahiptir. Antik mısır döneminden itibaren saç kesimi ve bakımı, insanların kişisel bakımlarının bir parçası olmuştur. Orta Çağ’da ise berberler hem saç kesimi hem de cerrahi işlemlerde geniş bir yelpazede doktorun bulunmadığı yerlerde faaliyet göstermişlerdir” diye konuştu.

Kuaförlerin toplumsal yapıya olumlu katkı sağladığına değinen Muharrem Karabacak, kuaförlerin sadece bakım yapmadıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Berberler ve kuaförler sadece bakım yapmakla kalmaz aynı zamanda bir insanın kendisini iyi hissetmesine yardımcı olurlar. Sosyal bağlar kurmanın ve insanlar arasında iletişimi teşvik etmenin de hep ayrı bir yoludur. Ayrıca müşteriyle kuaförler arasında samimi sohbetler insanların günlük yaşamdan mutlu olmasını sağlar. Sizlere kişisel bakımın ve özgüveninin temel taşını oluşturmakla birlikte; insanların daha iyi hissetmesini ve iyi görünmesine yardımcı olur.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.