Kızılay’dan ‘Geçim Kaynağı Projesi’

Kızılay’dan ‘Geçim Kaynağı Projesi’
Konya Türk Kızılay Toplum Merkezi tarafından Geçim Kaynağı Geliştirme Programı kapsamında yürütülen tarım projesinde arazide yerli ve yabancılardan oluşan 60 kişilik kursiyer, Silajlık Mısır Yetiştiriciliği eğitimi görerek mısırların hasat zamanını bekliyor. Hasattan edilen ürünlerin satışından elde edilen gelir, projede yer alan kursiyerlere verilecek.

Konya Türk Kızılay Toplum Merkezi tarafından Geçim Kaynağı Geliştirme Programı kapsamında yürütülen tarım projesinde, Karatay İlçesi Yarma Mahallesi’nde bulunan Konya Türk Kızılay Şubesi’nin arazisinde yerli ve yabancılardan oluşan 60 kişilik kursiyer, Silajlık Mısır Yetiştiriciliği eğitimi görerek mısırların hasat zamanını bekliyor. Hasattan edilen ürünlerin satışından elde edilen gelir, projede yer alan kursiyerlere verilecek.

Yarma Mahallesi’ndeki mısır tarlasını Türk Kızılay Derneği Konya Şubesi Genel Sekreteri Tevfik Fikret Karaman, Toplum Merkezi Yöneticisi Merve Renan Türkkulu, Toplum Merkezi görevlileri, kursiyerler ve Yarma Mahallesi Muhtarı Mehmet Ünal ziyaret etti.

Türk Kızılay Derneği Konya Şubesi Genel Sekreteri Tevfik Fikret Karaman, yaptığı konuşmadı, Toplum Merkezi görevlilerine teşekkür ederek, “Toplum Merkezimizi yürüttüğü bu güzel ve örnek projeden dolayı kutluyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Araziye ekilen mısırları yerinde gördük. Artık hasat zamanını bekliyoruz” dedi.

“GELİRİ KURSİYERLERE VERİLECEK”

Toplum Merkezi Yöneticisi Merve Renan Türkkulu ise projenin amacına ilişkin, “Projedeki amaç, tarım alanında eğitimli kalifiye tarım işçisi yetiştirmek olup, yerli ve yabancı halkın iş hayatında da uyumunu sağlamak, bir araya getirmek ve bir geçim kaynağı oluşturmaktır. Bu amaçla Kızılay Konya Şubemize ait olan tarlada silajlık mısır ve pancar ekimi yaptık. Hasat zamanını bekliyoruz. Hasadını yaptığımız bu ürünlerinin satışından elde edilecek geliri de kursiyerlere vererek geçimlerine bir katkı sunmuş olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bizlere destek veren şubemiz yönetime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yarma Mahallesi Muhtarı Mehmet Ünal da, Kızılay’a projeyi mahallelerinde uygulamasından dolayı teşekkür ederek, “Yarma Mahallesi halkı olarak Kızılay’ın yanındayız. Böylesine güzel ve anlamlı olan Geçim Kaynağı Projesi’ni mahallemizde uyguladıkları için Kızılay Derneği’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra kursiyerler, mısır tarlasında çapa ve bakım yaptı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.