Konya Bilinçli Motosiklet Kullanmayı Öğrenecek!

Konya Bilinçli Motosiklet Kullanmayı Öğrenecek!
Konya Motur Sevenler Derneği Başkanı Fatih Ceylan, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Konya, Bilinçli Motosiklet Kullanıyor’ projesi kapsamında motosiklet kullanıcılarını kapsayan ücretsiz teorik eğitim verilmesini planladıklarını söyledi.

Konya Bilinçli Motosiklet Kullanmayı Öğrenecek!

Türk Chopper Motosiklet Kulübü (TCMK) Konya Şubesi ve Konya Motur Sevenler Derneği Başkanı Fatih Ceylan, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Konya, Bilinçli Motosiklet Kullanıyor’ projesi kapsamında motosiklet kullanıcılarını kapsayan ücretsiz teorik eğitim verilmesini planladıklarını söyledi.

Başkan Ceylan, Türk Chopper Motosiklet Kulübü'nü 2015 yılında 9 kişiyle kurduklarını belirterek, “Konya TCMK, 2021 yılından itibaren Konya Motur Sevenler Derneği olarak 33 aktif üyesi ile faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürmektedir” diye konuştu.

Ceylan, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 2022 Yılı Teknik Destek Projeleri kapsamında "Konya Motur Sevenler Derneği" tarafından yürütülecek olan, "Konya, Bilinçli Motorsiklet Kullanıyor" projesi hakkında bilgi verdi.

“Pandemide Motor Satışları Artış Gösterdi”

Ceylan, projeyle ilgili şunları söyledi:

“Dünya, genelinde yaşanan Covid-19 salgını, kişilerin hayatlarına köklü değişikliklere sebep olduğu gibi tüketim, satın alma ve ulaşım şekillerinde de değişikliklere neden olmuştur. Pandemi döneminde tamamen şekil değiştiren satın alma alışkanlıklarına bağlı olarak artan e-ticaret hacminin, dolaylı etkisi olarak motosiklet sayısında da artışa sebep olmuştur. Bu durum zamanla alışkanlığa dönüşmüş ve gelinen noktada artık insanlar en basit market ihtiyacını bile internet üzerinden yapmaya başlamıştır. Tabi online yapılan alışverişler arttıkça, bu alışverişlerin müşterilere ulaştırılmasını sağlayan motorlu kuryelerin sayısı da artmıştır. Özellikle ticari anlamda paket servislere ve kargo taşımacılığında olan ihtiyacın da katlanarak artmasıyla birlikte 2020’de yüzde 34,81 büyüme kaydeden motor satış oranı, 2021’de yüzde 22,78’e ulaşmıştır. Sadece ticari anlamda olmayıp aynı zamanda Covid - 19 salgını nedeniyle sosyal mesafenin en iyi korunacağı ulaşım aracı olan motosiklet kullanımının arttığını görmekteyiz.”

“Proje İle Konya’da Artan Motosiklet Kaza Oranlarının Azaltılmasına Katkı Sağlamayı Hedefliyoruz’

Ceylan şöyle devam etti:

“Artan motosiklet kullanımıyla birlikte kaza oranlarında da artış gözlenmiş olup bunların nedenlerine bakıldığında ilk sırada ‘gerekli eğitimlerin alınmamış olması’ yani genel olarak kazaya karışan bireyin ya ehliyete sahip olmadığı ya da sürüş teknikleri eğitimi almadığı bilgisine ulaşılmaktadır. Çevresinden öğrenerek motosiklet süren bireylerin trafikte meydana gelebilecek olası tehlikeli durumlara karşı nasıl davranacaklarını bilmemeleri en bilinen kaza sebeplerinden bir tanesidir. Bu kapsamda bu proje ile Konya’da artan motosiklet kullanımına bağlı olarak artan kaza oranlarının azalmasına katkı sağlamak, motor kullanımı konusunda kişilerin bilinç seviyesini artırmak ve farkındalık yaratması amaçlanmaktadır. Konya ilinde yaşayan ve tüm motosiklet kullanıcılarını kapsayan ücretsiz teorik eğitim verilmesi planlanmaktadır. İlerleyen zamanlarda eğitime ilişkin bilgileri TCMK Konya sosyal medya sayfalarımızdan takip edebilirsiniz. Bu projenin tüm motor sevenlere katkısı olması dileğiyle.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.