Konya’da 144 Polis Adayı Törenle Mezun Oldu

Konya’da 144 Polis Adayı Törenle Mezun Oldu
Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 29. Dönem 144 polis adayı düzenlenen törenle mezun oldu. Törene katılan Vali Vahdettin Özkan, yeni mezun polislerin heyecanına ortak oldu.

Konya’nın Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitim gören 29. Dönem 144 polis adayı düzenlenen törenle mezun oldu. Törene katılan Vali Vahdettin Özkan, yeni mezun polislerin heyecanına ortak oldu.

Ereğli Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende, dönem birincisi Halime Helvacı Şen mezunlar adına bir konuşma yaparak yaş kütüğüne plaket çaktı.

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Vali Vahdettin Özkan; “Hepimiz açısından, özellikle ailelerimiz açısından çok mutlu birgün. Öncelikle Türk Polis Teşkilatı’na adım atan genç kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilik döneminde ulaşılan bu merhaleyi, meslek icrasında da çok daha iyi bir seviye getireceğinizden kuşkumuz yoktur. Okul müdürümüz başta olmak üzere bu kardeşlerimizin eğitimine katkı sunan herkesi tebrik ediyoruz. Polis Akademisi’nin göstermiş olduğu bu eğitim serüveninde Polisimizin imkân kabiliyet ve yeteneklerinin gelişmesi için nitelikli bir mekanizma kurulmuştur. Nitelikli insan kaynakları ile bilgi teknolojileri ile bu eğitim merkezlerimizi donatmış olan Polis Akademisi Başkanlığımıza ve İçişleri Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

9aralk-pomem-mezun-eregli3.jpg

Vali Özkan: “Milletimiz Güvenlik Hizmetinden En İyi Bir Şekilde İstifade Etme Hakkına Sahiptir”

Hükümetimizin; güvenlik hizmetlerini iyileştirmek için Türk Polis Teşkilatı, Türk Jandarma Teşkilatı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personel eğitimlerinde iyileştirme faaliyetlerini kesintisiz yürütmekte olduğunu vurgulayan Vali Özkan; “Milletimiz güvenlik hizmetinden en iyi bir şekilde istifade etme hakkına sahiptir. Milletimizin haklarının muhafızı ve hissiyatına tercüman olan devletimize, hükümetimize bu eğitimleri nitelikli bir şekilde verdikleri için şükranlarımızı arz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vali Vahdettin Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekten insanların beraber yaşaması bir düzeni gerektiriyor. Bu gereksinim insanlığın ilk tarihinden beri olagelmiştir ve bu düzenin kamu otoriteleri tarafından sağlandığı malumunuz. Devletler, hükümetler bunun için vardır ve bu düzeni sağlayarak insanların yaşam kalitesinin artırılması, sosyal refah seviyesinin yükseltilmesi, hak ve hukukun korunması için hukuk sistemi içinde devlet organları teşekkül etmiştir. Kuralların ihdası için parlamentolar, bunların icrası için hükümetler, bunların denetimi ile ilgili de yargı organları görev yapmaktadır. Özelikle devletimizin hem idari fonksiyonlarını hem adli kolluk sıfatıyla yargısal fonksiyonlarını uygulayan ve vatandaşla bire bir teması olan Türk Polis Teşkilatıdır. Türk Polis Teşkilatı’na ait olmak, ona mensup olmak, onun içine girmek bir meslek sahibi olmanın yanında bir yaşam tarzı aynı zamanda insanlarımızın hak ve hukukunun korunması misyonunun öncüsü olmak, demektir.”

9aralk-pomem-mezun-eregli2.jpg

“Türk Polis Teşkilatı’nın Varlık Sebebi, Türk Milletine Hizmet Etmektir”

Türk Polis Teşkilatı’nın göstermiş olduğu başarıların hepimizi gururlandırdığını belirten Vali Özkan; “Terörle mücadele, asayişin sağlanması, insanlarımızın her türlü riske karşı korunması için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Bu vesileyle bu kutsal görevi ifa ederken fedai can etmiş şehitlerimiz var, şehitlerimizin manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz, Allah’tan rahmet diliyoruz, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyoruz. Türk Polis Teşkilatı’nın varlık sebebi; Türk milletine hizmet etmektir dolayısıyla kaynağını Türk milletinin iradesi olan anayasal hukuk düzeninden almaktadır. Bu anayasal hukuk düzeninin kendisine vermiş olduğu hedef doğrultusunda hareketlerini tanzim eden Türk Polis Teşkilatı, vesayet odaklarına karşı müteyakkızdır. Kamu özgürlüklerine karşı, milletimizin iradesine karşı, şu veya bu şekildeki kayıt dışı yapılara karşı da esas itibari ile Türk Polis Teşkilatı bir güvence mekanizmasıdır. Demokratik toplum düzeniyle bağdaşmayan, bu kayıt dışı organizasyonların süfli emellerine set çektiği için de ayrıca Türk Polis Teşkilatımıza minnettarız” diye konuştu.

9aralk-pomem-mezun-eregli4.jpg

“Polisimiz Görevini İcra Ederken Kendisini En Kuvvetli Kılan Toplumsal Destektir”

Mesleğe yeni girecek olan Polislere tavsiyelerde bulunan Vali Özkan, “Artık verilen nitelikli eğitimler ile bilgi teknolojilerini en güzel bir şekilde kullanan yeni genç kardeşlerimiz bu noktada herkese rehberlik yapacak düzeydedir. Mesleği icra ederken mevzuat ve hukukla beraber hizmet sunduğumuz toplumu çok iyi tanımalı ve dünyadaki gelişmeleri takip etmeliyiz. Biz yarın herhangi bir karakolda göreve gideceğiz, herhangi bir şubeye göreve gideceğiz, işimiz insana hizmet etmektir. İnsanlara hizmet sunarken o hizmeti en kaliteli bir şekilde sunmaktır. Öncelikle görev yaptığımız yerdeki insanları tanıyarak, o mahalleyi tanıyarak, toplumumuzu tanıyarak, toplumun değerlerini çok iyi bilerek, önemseyerek ve önceleyerek çok daha kolay bir şekilde o topluma hizmet etmiş oluruz. Böylece çok daha iyi bir şekilde onlarla anlaşır ve toplumsal desteği de almış oluruz. Polisimiz görevini icra ederken kendisini en kuvvetli kılan, hukuku istinat noktası yapması ve toplumsal destektir. İnsanlarımızın teveccüh ve duasını daim kılan; polisimizin bu milletin değerlerine olan hassasiyetidir. Bu sevinçli günlerinde Polisliğe ilk adım atan kardeşlerimizi tekrar tebrik ediyorum. İnşallah başarıyla, sağlıkla ve selametle güvenlik kamu hizmetlerinin hem bir icracısı, hem bir öncüsü hem de bir eğitimcisi olacaksınız. Bu temennilerle hepinizi muhabbetle, saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Vali Özkan, okulu dereceyle bitiren öğrencilere diplomalarını ve hediyelerini takdim etti. Daha sonra öğrencilerin meslek yeminlerini edip kep atmalarıyla mezuniyet töreni son buldu.

Törene, Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yavuz, Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı-Adalet Komisyonu Başkanı Sinan Özbek, Polis Başmüfettişi-Konya Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür V.-1. Sınıf Emniyet Müdürü Yalçın Kaya ve mezun olan polis memurlarının aileleri katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.