Konyalı Esnaf Hafız Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Hafız Kal Yarışması" Türkiye finalinde Konya Meram’dan yarışmaya katılan Hafız İsmail Özarpa birinci oldu.
Hafız Kal Yarışması’nda Türkiye şampiyonluğu Konya’nın
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vatandaşlara yönelik olarak düzenlenen Hafız Kal Yarışması’nın Türkiye finalinde Konya önemli bir başarıya imza attı. Kapu Camii’nde uzun yıllardır fatihlik yapan Özarpa, Konya’nın gururu oldu.
Dr. Osman Şahin'de Jüride Yer Aldı
Konya’nın Meram İlçesi’nden yarışmaya katılan İsmail Özarpa, üstün performans sergileyerek Türkiye birincisi oldu. Kocaeli İl Müftülüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen final etabında jüri üyeleri arasında Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Osman Şahin de yer aldı.
Hem Esnaf Hem Hafız Hem de Şampiyon
Aynı zamanda Konya’da kebapçı ustası olarak çalışan ve 22 yıldır Meram İlçe Müftülüğü Kapu Camii’nde hatimle kılınan teravih namazlarında fatihlik görevini yürüten hafız İsmail Özarpa, yarışmadaki başarısıyla hem memleketi Konya’nın hem de yakınlarının gururu oldu.
Meram Müftüsü Koçak Tebrik Etti
Başarıyı kutlamak amacıyla Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, İsmail Özarpa’yı ve onun yetişmesinde emeği olan Kapu Camii imam hatiplerini arayarak tebrik ederken yaptığı açıklamada da şu ifadelere yer verdi. “Bu başarı Konya için büyük bir onurdur. Hafız İsmail Özarpa’yı ve süreçte emeği geçen Kapu Camii Baş İmam Hatibimiz Ünver Güngör hocamızı da yürekten kutluyorum.”
Hafız Kal Yarışmasının finali sonrası birinciliği göğüsleyen Meramlı Hafız İsmail Özarpa; "Gençlerimize örnek olma adına bu yarışmaya katıldım. Geçen yıl bu yarışmayı Konyalı hemşehrimiz, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi kazanmıştı. Çok mutlu olmuştum. Bu yıl ise birincilik bana nasip oldu. Yarışmayı düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı’mıza, emeği geçen herkese, desteklerini esirgemeyen tüm yakınlarıma teşekkür ederim. Bu şampiyonluğu onlar için kazandım" ifadelerini kullandı.
Konya’ya Konyalılara büyük bir gurur yaşatan bu başarı hem dini eğitim camiasında hem de vatandaşlar arasında büyük bir sevinçle karşılandı.
Fatihlik Yapmak
Namaz kıldıran imamın kıraat esnasındaki yanlışını düzeltme veya unuttuğu âyeti hatırlatma bir bakıma onun önünü açma ve kendisine yol gösterme demek olduğundan bu iş fıkıh literatüründe fetih (el-feth ale’l-imâm) diye ifade edilmiş ve bunu yapan kimseye de fatih denilmiştir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.