KONYALI GAZİLER 43 YIL SONRA KIBRIS’A GİTTİ

Konya Büyükşehir Belediyesi, 43 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatına katılan Konyalı Kıbrıs Gazilerini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne götürdü.

“43 Yıl Önce Buradaydık” sloganıyla gazi oldukları topraklara yeniden ayak basan gaziler duygulu anlar yaşarken program kapsamında K.K.T.C. Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ü, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu ve Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı makamlarında ziyaret etti.

Gaziler programlarının ilk gününde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (K.K.T.C) kuruluşunun 34’üncü yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Lefkoşa'da, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen resmi törene katıldı.

Resmi törenlerin ardından gaziler Yavuz Çıkarma Plajı, Karaoğlanoğlu Şehitliği, Barış ve Özgürlük Müzesi, Girne Kalesi, Dr. Fazıl Küçük Anıtı, 1974 Barış Harekatında şehit düşen askerlerimizin yattığı en büyük şehitlik olan Boğaz Şehitliğini ziyaret etti. Şehitliği ziyaret eden vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan Konyalı Gaziler şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okuyarak dualar etti.

Konyalı Gazilerin bir sonraki durağı Kıbrıs Barış Harekatı esnasında Beşparmak Dağları’nda mayın patlaması sonucu paletleri dağılarak dağın zirvesinde kalan Türk tankı oldu. Gaziler daha sonra sırasıyla Barbarlık Müzesi, Yeşil Hat, Girne Kapısı, Samanbahçe Evleri, Selimiye Cami, Belediye Pazarı ve Lefkoşa Surlarını gezme fırsatı buldu. Kıbrıs ziyaretinin son gününde ise Gazimağusa’da bulunan Kapalı Bölge Maraş, Lala Mustafa Paşa Cami, Arkeoloji Müzesi ve Namık Kemal Zindanı gezildi.

#KıbrısBarışHarekatı #Konyalı #Gaziler #43yılsonra #43yılönceburadaydık #duygudoluanlar #KKTC #Başbakan #HüseyinÖzürgün #DışişleriBakanı #TahsinErtuğruloğlu #BaşbakanYardımcısı #Maliye Bakanı #SerdarDenktaş #kuruluşyıldönümü #kutlamalar #Lefkoşa #KaracaoğlanoğluŞehitliği #BarışveÖzgürlükMüzesi #Boğaz Şehitliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.