Maraton Halk Koşusu İle Sona Erdi

Maraton Halk Koşusu İle Sona Erdi
Yoğun katılımın olduğu 2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu saat 11.30’daki 2,7 kilometrelik Halk Koşusu ile sona erdi.

Yoğun katılımın olduğu 2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu saat 11.30’daki 2,7 kilometrelik Halk Koşusu ile sona erdi. Kılıçarslan Meydanı’nda başlayıp biten koşuya Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Baykan ve Mustafa Hakan Özer, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe belediye başkanları, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu okçu Mete Gazoz, Konya protokolü ve her yaştan binlerce Konyalı sporsever katıldı.

Halk koşusu startında konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, beden ve ruh sağlığı için sporun çok önemli olduğuna dikkati çekerek, “Obeziteyle mücadele başta olmak üzere Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığımızın ortaya koyduğu perspektife de çok uygun böylesine bir faaliyet. Sağlıklı yaşam için hareket, harekette bereket var diyoruz. Bu berekete vesile olan belediyelerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya’ya “2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu”nun çok yakıştığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

15ekm-maraton-halk-kosusu2.jpg

“Maratonun En Kıymetli Kısmı Halk Koşusu”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yarı maratonun en kıymetli kısmının Halk Koşusu olduğunu vurguladı. Başkan Altay; “Çünkü şehir sadece araçlara ait değil. Şehrin sahibi bizleriz. Onun için çocuklarımızla, eşlerimizle her zaman araçla geçtiğimiz yerlerden yürüyerek, bu şehri daha iyi teneffüs etme imkanı buluyoruz. Katılımın her geçen yıl artıyor olması bizi cesaretlendiriyor. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Böyle Anlamlı Bir Organizasyonda Olduğum İçin Mutluyum”

Yürüyüş esnasında maratonla ilgili görüşlerini paylaşan şampiyon sporcu Mete Gazoz ise, böyle anlamlı bir organizasyonda olduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Sporculardan Başkan Altay’a Teşekkür

Maraton için Konya’da bulunmaktan çok mutlu olduklarını belirten sporcular da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam etmesini beklediklerini söyledi.

Konya Yarı Maratonu’na halk koşusuyla birlikte yaklaşık 15 bin sporcu katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.