MARBAT Derneği Dualarla Açıldı

MARBAT Derneği Dualarla Açıldı
Konya'ya çeşitli sebeplerle göç etmiş Mardinli ve Batmanlılar, MARBAT adıyla bir dernek kurdu. Dualarla açılışı gerçekleştirilen Mardin Batman (MARBAT ) Sosyal, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin 6 bin üyeyi bulması bekleniyor.

Konya'da yaşayan Mardinli ve Batmanlılar, kısa adı MARBAT olan Mardin Batman Sosyal, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni kurdu. Dualarla açılışı gerçekleştirilen derneğin 550 üyesi bulunurken, bu sayının önümüzdeki günlerde 6 bini bulmasının beklendiği bildirildi.

“DERNEKTE 42 KÖY TEMSİL EDİLİYOR”

Derneğin açılışında konuşan ve dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Mardin Batman Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Gezer, bünyelerinde Mardin ve Batman'a bağlı 42 köyün temsilcileri olduğunu belirtti.

Dernek ambleminde de her köyün bir yıldız ile temsil edildiğini aktaran Gezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MARBAT  Derneği olarak çeşitli konularda faaliyetler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Bunların başında da halkın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir taziye evini inşa etmektir. Bu taziye evi kadın ve erkek bölümlerinin yanı sıra yemekhane, misafirhane ve mescit gibi kısımlardan oluşan geniş bir taziye evi olacaktır."

"BİRÇOK SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYET GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Taziye evi dışında eğitim ve sosyal alanlarda da faaliyetler gerçekleştireceklerini aktaran Başkan Gezer, "Derneğimiz bünyesinde birçok yardımlaşma ve sosyal faaliyetler de gerçekleştireceğiz. Örneğin, Ramazan aylarında iftar yemekleri düzenleyeceğiz. Yaz tatillerinde çocuklara Kur’an Kerim öğrenme dersleri verdireceğiz. İmkanlarımız dahilinde öğrencilere burs verecek ve ihtiyaç sahiplerine yardım sağlayacağız" diye konuştu.

"HERKESİN AKTİF KATILIMI ŞART"

Konya'da ikamet eden bütün Mardin ve Batmanlı vatandaşları dernek çatısı altında toplamaya davet eden Mehmet Gezer, "Dernek çatısı altında daha hayırlı ve büyük faaliyetler gerçekleştirebilmemiz için hepimizin derneğe aktif katılımı şart. Bu sebeple bütün Mardin ve Batmanlı hemşehrilerimi derneğimize üye olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Derneğin açılışı kurdele kesimiyle yapıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.