Milli Sporcu Cemal Kütahya ve Ailesi Kabirleri Başında Anıldı

Milli Sporcu Cemal Kütahya ve Ailesi Kabirleri Başında Anıldı
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden A Milli Erkek Hentbol Takımı Kaptanı Cemal Kütahya, Eşi Pelin Kütahya ve oğlu Çınar Kütahya memleketleri Konya’da defnedildikleri mezarları başında anıldı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Hatay Antakya'da hayatını kaybeden A Milli Erkek Hentbol Takımı ve Plaj Hentbolu Milli Takımı Kaptanı Cemal Kütahya, Eşi Pelin Kütahya ve oğlu Çınar Kütahya memleketleri Konya’da defnedildikleri mezarları başında anıldı.

Konya Kurtuluş Mezarlığı’nda düzenlenen anma programına, merhum Cemal Kütahya'nın ailesi, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Hentbol Milli Takım Teknik ekibi ile Milli Takım sporcuları katıldı.

Anma programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar başladı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, yaptığı konuşmada, "Çok büyük bir felaket yaşadık. Depremde hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet diliyorum. Bizim de hentbol ailesi olarak çok canımız yandı. Burada defnettiğimiz kaptanımız Cemal Kütahya, oğlu Çınar, eşi Pelin, Kayınvalidesi ve yine bugün Adana'da anması yapılan Metin Muhacir ağabeyimiz ve eşi depremdeki kayıplarımız. Bir müsabaka dönemi içerisindeyken onları kaybettik. Cemal çok yürekli güçlü, mücadeleyi hiç bırakmayan vatansever bir sporcuydu. Onu çok sevdik. Aynı takımda olmaktan hep gurur duyduk. Ailesi için de benim için de çok zor. Allah'tan rahmet diliyorum. Yanında sevdikleri. Bizler burada Onu hep anacağız. Hep yüreğimizde olacak. Cemal Kütahya Kan Merkezi ile, Cemal Kütahya Ormanı ile hentbolcuların Cemal ağabeyi olarak adı yaşamaya hep devam edecek. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ve merhum Cemal Kütahya’nın aile üyelerinin konuşmalarının ardından aile kabristanına çiçek bırakılmasıyla son buldu.

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.