Öztürk: “Allah Milletimize Böyle Bir Acıyı Bir Daha Yaşatmasın”

Öztürk: “Allah Milletimize Böyle Bir Acıyı Bir Daha Yaşatmasın”
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından KTO'nun hemen harekete geçerek, tüm imkânları ile depremzedelerin yanında olmak için seferber olduklarını anımsattı.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından Konya Ticaret Odası'nın hemen harekete geçerek, tüm imkânları ile depremzedelerin yanında olmak için seferber olduklarını ifade etti. Öztürk, “Asrın felaketinde tüm milletimiz birlik ve beraberlik içinde yardıma koşarak örnek bir dayanışma sergiledi. Bölgeye yapılan yardımlarımıza destek olan üyelerimize ve tüm Konyalı hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Öztürk mesajında şu ifadelere yer verdi:

“06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin acısını yüreğimizde hissetmeye devam ediyoruz. Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremler, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en fazla can kaybına neden olan depremler olarak kayda geçti. Bir kez daha depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Asrın felaketinde tüm milletimiz birlik ve beraberlik içinde yardıma koşarak örnek bir dayanışma sergiledi. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm Bakanlarımız olağanüstü bir gayret göstererek ilk dakikadan itibaren devlet kurumlarımızın afet bölgesinde olmasını sağladılar. Oda olarak deprem haberi duyulur duyulmaz Konya Valiliği, AFAD ve TOBB koordinasyonunda bölgeye yardımlarımızı ulaştırmak için çalışmalara başladık. Odamız bünyesinde oluşturduğumuz Deprem Yardım Masası’nın koordinesinde hem Oda olarak bölgeye yardımlarımızı gönderdik hem de duyurularımızla üyelerimizi harekete geçirdik. Üyelerimiz ve hemşerilerimizde bu süreçte büyük bir dayanışma örneği göstererek yardıma koşmuştur. Yardımda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da tüm vatandaşlarımız bir kez daha zor zamanda birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermişlerdir. Depremin ilk saatlerinde ve devamında hızlıca yardım malzemelerinden TIR’larımızı bölgeye gönderdik. STK’larımız, mesleki ve sektörel kurumlarımız Odamızın organizasyonu ile bölgeye yardım ulaştırdılar. Ayrıca KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı bünyesinde yer alan konukevimizde deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza barınma imkânı sağladık. Depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay'da afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, Selçuklu Belediyesi, Karatay Belediyesi ve Meram Belediyesi işbirliği ile Konya Konteyner Kentimizi kurduk. Hatay’da kurduğumuz Konya-Hatay Kardeşlik Çarşısı (Antakya Yeni Çarşı) içerisinde yer alan ve Odamız tarafından yaptırılan ticarethaneleri AFAD’a devrettik. Konya Ticaret Odası olarak bir kez daha, zor günlerde tüm üyelerimizle kenetlenerek birlik ve beraberliğimizi gösterdik. Deprem sürecinde örnek bir çalışma sergileyen Konya’ya en büyük desteği Oda camiamız olarak vermiş olduk. Yönetim Kurulumuza, Meclisimize, Komitelerimize, Üyelerimize, Vakfımıza, Üniversitemize, Teknoloji ve Eğitim Kampüsümüze; Oda camiamızdan yardımlara destek sağlayan, bölgeye gidip yardım çalışmalarında bulunan herkese canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Odamızın yardımlarına katkı sağlayan; tüm hemşerilerimizden ve hayırseverlerimizden, tüm mesleki ve sektörel kuruluşlarımızdan ve STK’larımızdan Allah razı olsun. Allah bir daha milletimize böyle bir acı yaşatmasın.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.