Ribat İnsanı Yardım Derneği’nin Yeni Hizmet Binası Dualarla Açıldı

Ribat İnsanı Yardım Derneği’nin Yeni Hizmet Binası Dualarla Açıldı
Konya başta olmak üzere Türkiye ve dünyada insani yardım faaliyetleri yürüten Ribat İnsani Yardım Derneği'nin yeni hizmet binası gerçekleştirilen törenle açıldı.

Konya başta olmak üzere Türkiye ve dünyada insani yardım faaliyetleri yürüten Ribat İnsani Yardım Derneği'nin yeni hizmet binası gerçekleştirilen törenle açıldı.

Ribat İnsani Yardım Derneği’nin yeni hizmet binasının açılışına Yemen Yerel Yönetimler Bakan Yardımcısı Muhammed Hasan Sudi , Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, Gazze Temsilcisi Muhammed Afifi, Gana Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Muhammed İbrahim, Kosova Eğitim Sorumlusu Esad Kerimi katıldı.

Yurtdışından çok sayıda katılımcının olduğu program, Kari Muhammed Cemal in Kur'an tilaveti ile başladı.

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Küçüktoka, “Vicdan ve merhamet insanın en önemli özelliğidir. Bu özellikleri insandan çıkarıp alırsanız insanı kainatın en vahşi varlığı haline getirirsiniz. Bugün maalesef insanların vicdanı ve merhameti çok büyük bir tehlike altındadır. Vicdan ve merhametten yoksun bir insanın ne kadar vahşileşeceğini Yeni Zelanda’daki saldırıda müşahede ettik. Ribat olarak insanın vicdan ve merhametini de diri tutmuş oluyoruz. Bütün bağışçılarımıza bu vesile ile çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük ise “Yeryüzü coğrafyasının mazlumlarını Allah Müslümanlardan sorar. Amerika’dan sormaz, Rusya’dan sormaz. İslam Aleminden ve Müslümanlardan sorar. Bu nedenle inanç olarak yaşamaya çalıştık. Bu minvalde de çalışmalar yaptık” dedi.

Yemen Yerel Yönetimler Bakan Yardımcısı Muhammed Hasan Sudi , Gazze Temsilcisi Muhammed Afifi, Gana Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Muhammed İbrahim, Kosova Eğitim Sorumlusu Esad Kerimi de birer selamlama konuşması yaptı.

Daha sonra yapılan duanın ardından yeni hizmet binasının açılışı kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.