Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’yla Mesaj Verdiler!

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’yla Mesaj Verdiler!
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu renkli görüntülere sahne oldu. Rengarenk kıyafetler ve başlarına taktıkları süslü aksesuarların yanı sıra bisikletlerini balon, çiçek ve oyuncaklarla süsleyen onlarca kadın, pedal çevirerek mesaj verdi.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu renkli görüntülere sahne oldu. Rengarenk kıyafetler ve başlarına taktıkları süslü aksesuarların yanı sıra bisikletlerini balon, çiçek ve oyuncaklarla süsleyen onlarca kadın, Konya Anıt Alanı’nda toplandı. Grup üyeleri, İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri ve eskort eşliğinde Mevlana Meydanı’na kadar pedal çevirdi. Grup üyeleri, kadınların bisiklet kullanımını teşvik etmek ve yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığını göstermek için düzenlenen etkinlik, Kültür Park’ta son buldu.

“Kadın Sokağa Çıkarsa Dünya Değişir”

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Konya Organizatörü Ebru Acay İşlek, yaptığı açıklamada, “Kadın Sokağa Çıkarsa Dünya Değişir” diyerek, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun Türkiye genelinde onlarca il ve ilçede eş zamanlı yapıldığını aktardı.

Etkinlikle amaçlarının kadınların bisiklet kullanmasını teşvik etmek olduğunu belirten İşlek, “Diğer amacımız ise yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığını göstermektir" dedi.

Konya’da 11’inci kez gerçekleştirildiği bildirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenleniyor.”

(Fotoğraf: Mürsel Çetin)

(Haber Kent)

18eyl-suslu-kadinlar-bisiklet-turu2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.