Üniversite Öğrencileri Farkındalık İçin Çöp Topladı

Üniversite Öğrencileri Farkındalık İçin Çöp Topladı
Temiz çevre farkındalığı için doğa yürüyüşü yapan SÜ öğrenci ve öğretim elemanları, Selçuklu İlçesi’nde bulunan Malas Göleti kıyılarında çöp topladı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) öğrenci ve öğretim elemanları, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Selçuklu İlçesi’nde bulunan Malas Göleti kıyılarında çöp topladı.

SÜ Fen Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında Selçuklu İlçesi’nde yer alan Meramşah Vadisi’nde temiz çevre farkındalığı için doğa yürüyüşü düzenlendi.

Doğa için Yürü” sloganıyla Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ve Selçuklu Belediyesi’nin desteklediği etkinlik, Meramşah Vadisi gerçekleştirilen doğa yürüyüşüyle başladı.

Yürüyüşe, SÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, Sağlık Hizmetler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan, öğretim elemanları, öğrenciler ile Selçuklu Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.

Öğrenciler Farkındalık Oluşturmak İçin Gölet Kıyılarında Çöp Topladı

Etkinliğin ikinci bölümünde ise öğrenci ve öğretim elemanları, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Selçuklu İlçesinde bulunan Malas Göleti kıyılarında çöp topladı.

Göletin ekosistemine katkıda bulunmak amacıyla öğrenci ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 100 gönüllü, alanda gözle görülen cam, plastik, kağıt – karton ve diğer atıkları ayrıştırarak çöp torbalarına topladı. Belirli alanlarda bir araya getirilen torbalar, sonrasında çöp kamyonlarına yüklendi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.