Unutulmaz Atmosferde Görsel Şöleni Fotoğrafladılar

Unutulmaz Atmosferde Görsel Şöleni Fotoğrafladılar
Her yıl Ağustos ayında gerçekleşen ‘Perseid Meteor Yağmuru’nu fotoğraflamak için ASFOD’un öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, Konya’dan ve Karaman’dan yaklaşık 70 profesyonel fotoğrafçı katıldı.

Her yıl Ağustos ayında gerçekleşen ‘Perseid Meteor Yağmuru’nu fotoğraflamak için Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği’nin (ASFOD) öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, Konya’dan ve Karaman’dan yaklaşık 70 profesyonel fotoğrafçı katıldı. Yılda bir kez gerçekleşen bu görsel şöleni fotoğraflamak için en güzel gözlemlenecek yerlerden biri olan Meke Krater Gölü tercih edildi.

Halk arasında "yıldız kayması" olarak da bilinen meteor yağmurlarından Perseid, Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan dünyanın nazar boncuğu olarak da bilinen Meke Kraterleri civarında objektiflere yansıdı.

Perseid 'yıldız kayması' olarak bilinen gök taşı veya meteor yağmurlarının en dikkat çekicisinin 12 Ağustos’u 13 Ağustos’a bağlayan gece en yoğun döneme ulaşacağı andan saatler öncesinde etkinlik alanına gelmeye başlayan katılımcılar Meke krater gölünün muhteşem atmosferinde eşsiz bir görsel şölen sunan Perseid meteor yağmurunu gözlemlemenin heyecanı ve keyfini yaşadı.

Bilim insanlarınca saatte 100 kadar gök taşı görülmesi beklenen ve meteorların dünyaya giriş hızlarının saniyede 66 kilometreye ulaşacağı tahmin edilen büyüleyici gece de Meke Krater Gölü gökyüzü tutkunlarına sunduğu görsel şölen ile eşsiz bir deneyim yaşattı.

Sabah gün ağarana kadar süren etkinlikte ortaya çıkan fotoğraflar göz kamaştırdı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

13agus-asfod-gokyuzu2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.