Vali Özkan: “En Büyük Engel Duyarsızlık Halidir”

Vali Özkan: “En Büyük Engel Duyarsızlık Halidir”
Konya Valisi Vahdettin Özkan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “En büyük engel duyarsızlık hali ve düşüncedeki engellerdir” dedi

Konya Valisi Vahdettin Özkan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “En büyük engel duyarsızlık hali ve düşüncedeki engellerdir” dedi

Vali Vahdettin Özkan’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı şöyle:

“Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması açısından anlamlı bir tarihtir.

Engellilik, yalnızca içinde bulunulan bir sağlık problemi değil, toplumsal yönleriyle hepimizi çok yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur.

Günümüzde insana verilen önem toplumların gelişmişlik düzeyleri ile doğru orantılı olup, engelli kardeşlerimizin her türlü imkânlardan özgürce ve rahatça yararlanabilmeleri bu değerin en büyük göstergesidir. Toplumsal yaşama eşit ve etkin katılım tüm bireylerin hakkıdır. Hayatın içerisinde zorlu bir yaşam mücadelesi sürdüren engellilerimizin engellerini ortadan kaldırmak ve yaşamı onlar için daha kolay kılmak hepimizin sorumluluğudur.

Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini diri tutacak en küçük çalışmalar dahi bizim için çok değerlidir. Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak, hayatlarını kolaylaştırabilmek, desteklemek ve önlerindeki tüm engelleri kaldırmak, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. En büyük engel duyarsızlık hali ve düşüncedeki engellerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle bedensel farklılıkların yaşama dair bir engel oluşturmadığı bir dünya dileyerek tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.