Yardımseverler Derneği’nden anlamlı çağrı

Yardımseverler Derneği’nden anlamlı çağrı
Türkiye Yardımseverler Derneği Konya Şubesi Başkanı Sayar: “Hoşgörü sahibi ve yardımsever Konya halkımızın, ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için bugüne kadar göstermiş olduğu desteklerini tüm yürekleriyle devam ettirecekleri inancıyla, tüm Konyalıları ve yerel yönetimleri derneğimize desteğe bekliyoruz”

Türkiye Yardımseverler Derneği Konya Şubesi Başkanı Fahriye Gürler Sayar, “Hoşgörü sahibi ve yardımsever Konya halkımızın, ihtiyaç sahibi aileler, öğrenciler ve özellikle şehit çocukları için bugüne kadar göstermiş olduğu desteklerini tüm yürekleriyle devam ettirecekleri inancıyla, tüm Konyalıları ve yerel yönetimleri derneğimize desteğe bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Dernek Konya Şube Başkanı Sayar, yönetim kurulu üyeleri ve Konyalı yardımseverin katılımıyla bir otelde gerçekleştirilen buluşma programı, şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 Dernek çalışmalarının 1930  yılında dikiş, nakış ve çorap üretimiyle başladığını belirten Sayar, “Bunun için açılan üç ayrı atölyede üretilen ürünler, ihtiyacı olan çocuklar ve doğum yapan kadınlara dağıtılmıştır. ‘Emek Karşılığı Yardım’ kampanyası ile kadına çalışma, para kazanma yolu açılmıştır. 1949’ lu yıllarda İkinci Dünya Savaşı’nın yurdumuza sıçrama tehlikesi karşısında, sınırlarımızı bekleyen erlerimize giysiler, çorap, atkı, eldiven yapılmış, gönüllü hasta bakıcılık kursları açılmış ve 95 kadınımız ‘Fahri Hemşire’ belgesi almıştır. Türkiye genelinde 150’yi aşan şube sayısı ile eğitim ve öğrenciye destek her zaman kesintisiz devam etmiştir. On binlerce öğrenci bursu dağıtılarak, öğrenci ordusu oluşturulmuştur” diye konuştu.

“Desteklerinizi bekliyoruz”

Başkan Sayar,  şöyle devam etti:

“İlk kurulduğuna yoksul kadınlara yardım derneği adı altında olan derneğimizi Mustafa Kemal Atatürk ‘Türk kadını yoksul değildir’ diyerek Türkiye Yardımsevenler Derneği olarak adını değiştirmiştir ve koyduğu tek dernektir. 87 yıllık onurlu tarihinde ulusumuza, ilköğretim okulları, öğretmen lojmanları, otistik çocuklar eğitim ve iş merkezleri, huzurevleri, öğrenci yurtları,  çıraklık okulu, lise, kan merkezi, sağlık ocakları,  acil yardım istasyonları kazandırmıştır.”

Türkiye Yardımsevenler Derneği’nin bugüne kadar azim ve heyecanla sürdürülen faaliyetlerinin devam ettiğini anlatan Sayar, “Son günlerde yaşanan terör olaylarında, şehit olan asker ve polislerimizin eş ve çocukları için yapacağımız yardımlarda da hoşgörü sahibi ve yardımsever Konya halkımızın, ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için bugüne kadar göstermiş olduğu desteklerini tüm yürekleriyle devam ettirecekleri inancıyla, tüm Konyalıları ve yerel yönetimleri derneğimize desteğe bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.