Yükümlüler Camilerde Bakım ve Temizlik Çalışmaları Yapıyor

Yükümlüler Camilerde Bakım ve Temizlik Çalışmaları Yapıyor
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ‘Huzurun Adresi Camilerimiz’ Projesi kapsamında yükümlüler tarafından camilerde bakım ve temizlik çalışmaları yapıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ‘Huzurun Adresi Camilerimiz’ Projesi kapsamında yükümlüler tarafından camilerde bakım ve temizlik çalışmaları yapıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce, ‘Huzurun Adresi Camilerimiz’ adlı proje kapsamında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüklerini yerine getiren yükümlüler ile Konya İl merkezindeki 25 camide temizlik, bakım ve onarım çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Hazırlanan Proje kapsamında Konya Sultan Selim Camii’nde temizlik ve bakım çalışması yapan 20 yükümlü, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ve Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge tarafından ziyaret edildi.

Temizlik ve bakım çalışmaları sonunda cami vaizleri tarafından yükümlülere çay ikramı ile dini hususlarda milli ve manevi duygularının pekiştirilmesi ve manevi değerlere sahip çıkmaları amacıyla bilgilendirme yapıldı ve birer Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Ziyaret sırasında Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, yükümlülere, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü idareci ile personeline ve İl Müftülüğü görevlilerine katkılarından dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

İnal, camilerin temizlik ve bakım çalışmalarının yerine getirilmesi ve sonrasında yükümlülere manevi rehberlik yapılmasıyla, toplumsal ve ahlaki değerlere saygılı olunması, sorumluluk duygularının geliştirilmesi ve suçtan uzak durulması hususunda katkı sağlandığını dile getirdi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ise yükümlülere camilerde yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek, bu tür çalışmaların ruhun arınmasında büyük önem taşıdığını belirterek, manevi konularda kısa sohbette bulundu. Öge, yükümlülere ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Proje kapsamında aynı şekilde camilerde temizlik ve bakım çalışmalarına devam edileceği vurgulandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.