Yüzde 50 İndirim Yarından İtibaren Başlıyor!

Yüzde 50 İndirim Yarından İtibaren Başlıyor!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin en ucuz ulaşım hizmetini sunduklarını belirterek, 1 Mart’tan itibaren merkez dışındaki taşra ulaşımında tam yüzde 50 indirim uygulayacakları müjdesini vermişti. İndirim yarın başlayacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin en ucuz ulaşım hizmetini sunduklarını belirterek, 1 Mart’tan itibaren merkez dışındaki taşra ulaşımında tam yüzde 50 indirim uygulayacakları müjdesini vermişti. İndirim uygulaması yarından itibaren başlayacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Güçlü Konya İçin Bir Adım Daha” programında son 5 yılda hayata geçirdikleri yatırımları ve yeni dönem projelerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Sunumuna toplu ulaşımla ilgili bir müjde vererek başlayan Başkan Altay, 1 Mart’tan itibaren merkez dışındaki taşra ulaşımında tam yüzde 50 indirim uygulayacaklarını belirterek, “Toplu taşımaya büyük bir destek vermiş olacağız. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun” demişti.

Başkan Altay, 2019 -2024 yılları arasında asgari ücretle, tam bilet ve öğrenci bilet biniş fiyatlarını karşılaştırarak, bir asgari ücretle 2019 yılında 962 tam biniş gerçekleştirilirken 2024 yılında 2 bin biniş, 2019 yılında bin 303 öğrenci binişi yapılırken 2024 yılında bu rakamın 4 bin 250 olduğunu slaytla anlattı.

Son 1 Yılda Toplu Ulaşımda Biniş Sayısı: 111 Milyon

Büyükşehirlerdeki en önemli gündem maddelerinden birisinin toplu ulaşım olduğunu anımsatan Başkan Altay, “İnsanların günlük olarak kullandıkları toplu ulaşım, Büyükşehirlerin en önemli sorunlarından birisi. Bu manada çözümler üretmek için çok yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Geçtiğimiz yıl toplu ulaşımda 111 milyon biniş sayısına ulaştık. Bunun yaklaşık 41 milyon binişi raylı sistemle, 70 milyonu da otobüslerimizle oldu” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin En Ucuz Ulaşım Hizmetini Sunuyoruz”

Başkan Altay, Konyalıların daha konforlu bir ulaşıma kavuşmaları, sefer sayılarının artırılması ve ulaşımdaki seyahat sürelerinin kısaltılmasıyla ilgili yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Bu manada geçen yıl 127 otobüsümüzü şehrimize kazandırmıştık. Şu an itibariyle 53 otobüsü daha hizmete alarak otobüs filomuzu daha da güçlendirdik. Bunlardan 30’u CNG Hibrit Solo, 20 tanesi CNG Hibrit Körüklü, 3 tanesi de yarı seyahat tipi. Otobüslerimiz doğalgazla çalışan çevreci otobüsler. Güncel maliyeti 449 milyon lira. Böylece geçen yıl aldığımız otobüslerle birlikte yeni otobüs sayımız 180’e çıkarak, toplam güncel maliyet de 1 milyar 311 milyon lirayı bulmuş oldu. Otobüslerimiz Türkiye’de üretilen yerli otobüsler. En kalitelisini şehrimize kazandırmak için çabalarımızın sonucunda bu 53 otobüs de hizmete sunulmuş oldu. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bir taraftan da Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu kadar büyük bir coğrafyada Türkiye’nin en ucuz ulaşım hizmetini sunuyoruz. Öğrenci biletimiz 4 lira, sivil biletimiz 8,5 lira, öğrenci abonmanımız 220 lira. Dolayısıyla bu konforu vatandaşlarımıza en ucuza sunma konusunda da Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.