Bisiklet severleri buluşturan festival: Konya Bisiklet Festivali

Çocukların ve gençlerin bisiklete ilgisini tekrar artırmak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kılıçarslan Meydanı’nda gerçekleştirilen Konya Bisiklet Festivali, bisiklet şovları, bisiklet parkurları, bisiklet yarışma alanları, bisiklet oyun alanları, oyun parkurları ile görsel şölen sundu.  

Konya’da 22-24 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Bisiklet Festivali, her yaştan bisiklet severleri ağırladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu festival özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgisinin bisiklete tekrar artmasına vesile olacak. Bu meydanda bisiklet severleri ağırlayacağız” dedi.

Dünya üzerinde şu anda iki önemli gündemin olduğunun altını çizen Başkan Altay, “Birincisi sağlık, ikincisi çevre ve iklim değişikliği. Sağlıklı yaşamak ve çevreye saygılı olmak istiyorsak ulaşım için kullanacağımız araç da bisiklet olmalı. Bisiklet zaten Konya’da geçmişten itibaren çok yoğun kullanılan bir ulaşım aracı. Her yaştan insanı bisiklete binerken görebilirsiniz. Tabii bunlar olurken Konya’nın bisiklet altyapısı da bir o kadar önemli. Konya, Türkiye’de en uzun bisiklet yoluna sahip açık ara önde olan bir şehir. Sadece bisiklet yolu yapmakla kalmadık, bisiklet tramvayımız, bütün otoparklardaki bisiklet parklarımız, otobüslerdeki bisiklet aparatlarımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla yürüttüğümüz Bisiklet Master Planımız, yeni yapacağımız yaklaşık 80 kilometrelik bisiklet yolumuz, Mevlana Bisiklet Turu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu gibi faaliyetler Konya’nın bisiklet şehri olduğunun tescilidir. Yine Türkiye’de ilk olan uluslararası standartlarda müsabaka yapılabilecek veledrom da şehrimizde yükseliyor. İnşallah bu festival de özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgisinin bisiklete tekrar artmasına vesile olacak” diye konuştu.

Festival that brings bicycle lovers together: Konya Bicycle Festival

Konya Bicycle Festival, organized by Konya Metropolitan Municipality in Kılıçarslan Square in order to increase the interest of children and young people in cycling, presented a visual feast with bicycle shows, bicycle tracks, bicycle competition areas, bicycle playgrounds and playgrounds.

#bisikletsever #bikelover #bisiklet # bicycle #festival #konyabisikletfestivali #bisikletsov #uguribrahimaltay #konyabüyükşehirbelediyesi #saglikliyasam #cevreciarac #iklimdegisikligi #cevreyesaygi #bisikletyolu #bisiklettramvayi #cevrevesehircilikbakanligi #environmentalvehicle

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.