19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
Konya’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Konya’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Gaziler Günü etkinlikleri Atatürk Anıtı’na; Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Buğur ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege’nin çelenk sunumu ile başladı.

Törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman Gaziler ve aziz Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı söylendi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Buğur’un ‘Bu Vatan Kimin’ şiirini okuması ile devam eden program, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege ve Hava Personel Üsteğmen Fatih Kocabaş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile devam etti.

19eyl-gaziler-gunu2.jpg

Anıt alanındaki törenin ardından Vali Vahdettin Özkan, beraberindeki heyet ile birlikte Konya Şehitliği’ni ziyaret ederek şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte şehitlerimizin mezarına karanfil bırakıp dua etti.

19eyl-gaziler-gunu3.jpg

Gaziler Günü etkinlikleri; Vali Özkan ve protokol üyelerinin Kıbrıs Gazisi Şevket Akpınar’ı evinde ziyaret etmeleri ile devam etti. Vali Özkan, Gazi Akpınar ve ailesiyle bir süre sohbet etti.

19eyl-gaziler-gunu4.jpg

Daha sonra Vali Özkan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesini ziyaret etti. Derneklerin çalışmaları ile ilgili bilgiler alan Vali Özkan; şehit aileleri ve gazilerimize sunulan hizmetleri değerlendirdi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklere, Vali Vahdettin Özkan, Konya Milletvekilleri Mustafa Hakan Özer, Mehmet Baykan, Barış Bektaş ve Konur Alp Koçak, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Buğur, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege, protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.