'30 Bin Lira Ödüllü Senaryo Yarışması'

'30 Bin Lira Ödüllü Senaryo Yarışması'
Bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek Uluslararası Sûfisinema Film Günleri kapsamında 30 bin lira ödüllü senaryo yarışması düzenlendi.

Bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek Uluslararası Sûfisinema Film Günleri kapsamında 30 bin lira ödüllü senaryo yarışması düzenlendi.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SENARYO DESTEĞİ”

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, “Birçok usta ismin ödüllendireceği 3. Sûfisinema Film Günleri kapsamında büyük ödül tasavvuf konulu senaryolardan seçilecek bir senaryoya verilecektir” dedi.

Yarar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “3. Sufisinema Günleri kapsamında tasavvuf filmlerine ilgi duyan herkese açık 30 bin Türk Lirası ödüllü senaryo yarışması ile senaristler ödüllendirilecek. 2019 yılı içerisinde yüzlerce senaryonun başvurduğu Sufisinema Senaryo yarışması yine bu yıl senarist adaylarını bekliyor.

Tasavvuf dünyasının her yönüyle konu edildiği etkinlik, filmin temel taşı olan fikri-senaryoyu destekleyerek Sufisinema film düşüncesi üzerine metinsel çalışmaları artırmak düşüncesinde.

Başvuruları 20 Ocak 2021 tarihinde başlayan senaryo yarışmasının son başvuru tarihi 25 Nisan 2021. Sinema alanında usta isimler tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak senaryoların senaristleri 22 Mayıs 2021 tarihinde 3. Sûfisinema Günleri kapanış galasında ödüllendirilecektir. 7’den 77’ye tüm vatandaşların başvurularına açık olan bu yarışma hakkında daha detaylı bilgi  www.sufisin.gov.tr adresinde sizleri bekliyor.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.