Anaokulu Öğrencilerine Trafik Eğitimi Verildi

Anaokulu Öğrencilerine Trafik Eğitimi Verildi
Meram Mevlana Anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

Meram Mevlana Anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

Trafik düzeni ve güvenliğinin artırılması, karayollarını kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığın ve paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve koordinasyon içerisinde trafik güvenliğine olan katkılarının artırılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi gününü takip eden hafta Karayolu Trafik Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda trafik güvenliğine yönelik eğitim Meram Mevlana Anaokulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Okul Aile Birliği Başkanlığı tarafından planlanan Faaliyete, Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından ekipler katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan coşkulu etkinlikte öğrencilere, yayalar için ‘5 adımda güvenli trafik’ sloganıyla trafik kurallarının önemi, trafik işaret levhalarının anlamları, öğrenciler ve sürücülerin uyması gereken kurallar ve emniyet kemeri konuları Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından anlatıldı.

Trafik ekibini can kulağı ile dinleyen öğrenciler unutulmaz bir gün yaşadı. Anaokulu öğrencileri ile bir araya gelen ekipler, minik öğrencilere temel trafik eğitimi verirken Trafik Dedektifi Kimliği ve Kırmızı Düdük dağıttılar.

Öğrencilere sırayla Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gelen ekipler tarafından ambulans aracı tanıtıldı.

Minik öğrenciler ambulansın içinde bulunan araç gereç ve ekipmanları inceleyerek,  Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından gelen ekiler tarafından katılan itfaiye aracını incelemeye geçtiler.

İtfaiye personeli tarafından minik öğrencilere yangın konusunda bilgiler verildi, itfaiye aracı tanıtıldı. İtfaiyeciler araçların ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını uygulamalı olarak anlattı.

Verimli ve eğlenceli geçen günün ardından, faaliyete katılan ekiplere Okul Müdürü Emine Tamkavas Cicim ve Okul Aile Birliği Başkanı Yasin Turgut tarafından teşekkür belgesi ve hediyeler takdim edildi.

Meram Mevlana Anaokulu Müdürü Emine Tamkavas Cicim, “Öğrencilerimizin doğru trafik alışkanlıklarıyla donanmış bilinçli sürücüler ve yayalar olarak yetişmesini önemsiyoruz. Bu kapsamda verilen trafik eğitimi oldukça verimli geçti. Eğitimde emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve ışıklarının anlamları, kurallara uygun şekilde geçitlerin kullanılması, ilk yardımın önemi, ambulansın tanıtılması, itfaiye arabasının tanıtılması ve araçlarının kullanılması öğrencilerimizin ilgisini çekti. Eğitimin uygulamalı olması ve uzman kişilerce verilmesi öğrencilerimize oldukça katkı sağladı. Etkinliği planlayan Okul Aile Birliği Başkanı Yasin Turgut’a, faaliyete katılan tüm ekiplere, faaliyete destek veren Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne Konya İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve Konya Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na katkılarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.