Bakan Murat Kurum Açıkladı…

Bakan Murat Kurum Açıkladı…
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi açılış ve programlara katılmak için geldiği Konya’da yaptığı konuşmada paylaştığı tablo gelinen son durumu gözler önüne serdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi açılış ve programlara katılmak için geldiği Konya’da yaptığı konuşmada paylaştığı tablo gelinen son durumu gözler önüne serdi.  

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde Konya Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliğinde Konya’da kurulan TÜBİTAK Temiz Enerji, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsü Tanıtım ve İş Birliği Protokolü için imza töreni düzenlendi.

"Konya’mız, Göllerini ve Suyunu Tamamen Kaybetme Riskiyle Karşı Karşıya"

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Konya’mız, göllerini ve suyunu tamamen kaybetme riskiyle karşı karşıya. Bu anlamda enstitümüzün Konya’mızda kuruluyor olması çok anlamlı ve çok değerli bir adım olmuştur” dedi.

“Oluşan Obrukların Sayısı 2 Bin 500’ü Aştı”

“Bizim medeniyetimizin yükseldiği Konya ve diğer şehirlerimizde tabiat ahlakı, yüzlerce yıldır bütün insanlık âlemine örnek olmuştur” diyen Bakan Murat Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte ecdadımız ve biz tarih boyunca hep bu duygularla hareket ederken maalesef içtiğimiz su, bastığımız toprak, soluduğumuz hava derin bir değişime uğruyor. Şehirlerimiz; sıcak hava dalgaları, kuraklık, sel gibi şiddeti her geçen gün artan afetlerle karşı karşıya kalıyor. Her yıl dünyadaki her 20 böcek ve omurgalı türden birini yok oluyor. Bu ekosistemler azaldıkça, toprağımız daha da kuruyacak, tarım ürünlerimiz azalacak, havamız solunmaz bir hale gelecek. İşte Konya’mızda, kuraklık ve yer altı sularının çekilmesi nedeniyle oluşan obrukların sayısı 2 bin 500’ü aştı. Konya’mız, göllerini ve suyunu tamamen kaybetme riskiyle karşı karşıya. Bu anlamda enstitümüzün Konya’mızda kuruluyor olması çok anlamlı, çok değerli, çok kıymetli bir adım olmuştur. Biz Türkiye olarak; ‘dünyanın vicdan durağıyız, merhamet adasıyız’ Bunun da gereğini hamdolsun yapıyoruz. Çünkü burası ortak evimiz. Bu evin, ülkemizin, insanımızın geleceği için üstümüze düşeni yapıyor; hepimiz gece gündüz çalışıyoruz.”

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal ve İklim Değişikliği Başkanı Solak, Türkiye’nin yeşil kalkınma sürecinde iklim değişikliği odaklı çalışmalar yürütecek TÜBİTAK Temiz Enerji, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsü İş Birliği Protokolü’nü imzaladılar.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.