Başkan Pekyatırmacı: “Eğitim birinci önceliğimiz”

Başkan Pekyatırmacı: “Eğitim birinci önceliğimiz”
Konya’nın Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yeni eğitim öğretim döneminde faaliyete geçecek anaokullarını gezerek incelemelerde bulundu.

Konya’nın Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yeni eğitim öğretim döneminde faaliyete geçecek anaokullarını gezerek incelemelerde bulundu.

Selçuklu Belediyesi, okul öncesi eğitimde Türkiye standartlarının üzerinde bir hedefe ulaşılması için ilçeye 3 yeni anaokulu daha kazandırdığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, yapımı tamamlanan anaokulları ile Selçuklu’da okul öncesi eğitimde önemli bir boşluk doldurulmuş olacağı kaydedildi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Sancak ve Yazır Mahallerinde yapımı tamamlanan ve belediye ekiplerince çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiği Sabır ve Erdem Anaokulunu ziyaret ederek çalışmalarındaki son durumu yerinde inceledi.

“Selçuklu okul öncesi eğitimde Türkiye standardını aşacak”

Selçuklu Belediyesi olarak eğitime her fırsatta destek verdiklerini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Eğitime yapılan yatırımın aynı zamanda ülkemizin geleceğine yatırım olduğu bilinci ile bugüne kadar birçok önemli eğitim hizmetine imza attık. Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almaları için ilçemizdeki derslikleri modernleştirirken yeni derslikler kazandırmak için çalışıyoruz. Bu bağlamda özellikle büyük önem verdiğimiz çalışmalardan biri de okul öncesi eğitim. Ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan bu konuya hükümetimiz de çok büyük bir önem veriyor ve okul öncesi eğitimde sınıf sayısının arttırılması yönünde bir politikası var. Biz de Selçuklu Belediyesi olarak bu konuda 3 anaokulunu açılışa hazır hale getirerek Milli Eğitim Bakanlığımıza önemli bir destekte bulunuyoruz. Böylece Selçuklu’yu okul öncesi eğitimde Türkiye standartlarının üzerinde bir standarda kavuşturmaya çalışıyoruz. yeni eğitim döneminde faaliyete geçecek olan Sabır, Erdem ve Dostluk Anaokullarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştui.

Selçuklu Belediyesi tarafından okul öncesi eğitime destek kapsamında bugüne kadar toplam 8 anaokulu yapılarak eğitim hayatına kazandırıldığı belirtildi. Bu eğitim döneminde faaliyete geçecek olan 3 anaokulunun 2’si 8, 1'i de 6 derslikli olarak planlandı. Anaokullarında oyun odaları, rehberlik servisi, idari bürolar, derslikler, oyun odaları ve yemekhane gibi bölümler yer alacak.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.