Boş Araziye Tonlarca Kimyasal Atık Bırakan Failler Yakalandı: 4 Gözaltı

Boş Araziye Tonlarca Kimyasal Atık Bırakan Failler Yakalandı: 4 Gözaltı
Konya’da araziye bırakılan kimyasal atıkların failleri polisin titiz çalışması sonucu yakalandı.

Konya’nın Selçuklu İlçesi’nde kimliği belirsiz kişiler tarafından boş araziye 65 varil kimyasal madde bırakıldı. Konya Emniyeti çevre halkının hayvanlarını otlattığı alanı kirleten şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Polisin yürüttüğü titiz çalışma sonucunda şüpheliler yakayı ele verdi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 21 Ocak 2023 tarihinde boş bir araziye kimliği belirsiz kişiler tarafından 65 varil kimyasal atık bırakıldı.

Selçuklu ilçesine bağlı Dokuz Mahallesi’nde çevre halkının hayvanlarını otlattığı ve mağdur olduğu boş araziye bırakılan varillerin içerisinde sodyum sülfat, amonyum hidroksit, çeşitli atık yağ ve petrol ürünü olduğu tespit edildi.

Kimyasal Madde Dolu Varilleri Oraya Bırakan Şüphelileri Polis Ekipleri Kıskıvrak Yakaladı

Bölge halkına mağduriyet yaşatan ve çevre için büyük tehlike oluşturan olay polis ekiplerini harekete geçirdi. Bölgede ve bölge civarındaki 74 ayrı kamera ait yüzlerce saatlik görüntü incelendi. İncelemeler sonucunda Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, kimyasal maddelerin 2 farklı kamyonla bırakıldığını tespit etti. Ekipler kamyon şoförlerini yakalamak için çalışma başlattı.

Polis, kamyon şoförleri İbrahim M. ve Cemil A.’ya kısa sürede ulaştı. Kimyasal maddelerin 3. Organize Sanayi Bölgesi’nden Hamza Ö. isimli şahsın iş yerinden alındığı tespit edildi. Atıkları kamyona Mustafa Ö. isimli şahsın forkliftle yüklediği anlaşıldı. İş yeri sahibi Hamza Ö. ve forklift operatörü Mustafa Ö. de ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 4 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.