Büyükelçi Alagic Başkan Altay’ı Ziyaret Etti

Büyükelçi Alagic Başkan Altay’ı Ziyaret Etti
Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Adis Alagic, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti.

Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Adis Alagic, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti.

Büyükelçi Adis Alagic, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu belirterek, “İnşallah beraber daha da güzel çalışmalar yapabiliriz. Bugüne kadar Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ve sizlerin bizlere büyük katkıları oldu. Hepsinden dolayı teşekkür ederim. Hem en zor zamanlarımızda hem de bu son dönemlerde yapılan desteklerle, yardımlarla her zaman bizlere kapınız açık oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde Konya ile daha fazla aktif oluruz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Balkan coğrafyasıyla ilişkimiz geçmişten itibaren devam ediyor ama özellikle Bosna Hersek ile savaş zamanında başlayan ilişki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devam ediyor. Biz de Konya olarak her zaman destek olmaya gayret ediyoruz. Bunu da büyük bir sevinçle, mutlulukla gerçekleştiriyoruz. Çünkü Evlad-ı Fatihan’a hizmet etmek bir görevdir. Bunu böyle değerlendiriyoruz. İnşallah sizin büyükelçiliğiniz zamanında bu ilişkiler ticaret ve ekonomiye de katkı sağlar. Konya, önemli bir sanayi şehri ve tarım şehri. Konya’da Bosnalı öğrenci sayısının artırılmasını da çok önemsiyoruz. Bu, Konya’nın eğitimdeki misyonuna çok önemli bir katkı sağlayacak” diye konuştu.

Ziyarette Konya Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu da hazır bulundu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.