Çetin: “Torun Eve Geldiğinde Dedesinden Ziyade Telefonu Arar Oldu”

Çetin: “Torun Eve Geldiğinde Dedesinden Ziyade Telefonu Arar Oldu”
Yunak İlçesi’nde “Çocuk ve Ergenlerde Teknoloji Bağımlılığı” konulu konferansta konuşan Dr. Öğr. Üyesi Fatih Hilmi Çetin, “Yaşanan hayat değişimiyle birlikte çocuklarda da değişim var. Çocuklar artık doğaya dokunmadan büyümeye başlıyor. Küçük yaşlardan itibaren çocuk bilgisayar ve teknolojik aletlerle bir arada oluyor” dedi.

Yunak Kaymakamlığı, Yunak Meslek Yüksekokulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile velilere yönelik 'Çocuk ve Ergenlerde Teknoloji Bağımlılığı' konulu konferans gerçekleştirildi.

Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen konferansa Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Cumhuriyet Savcısı Ömer Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Yunak Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kadir Öztaş, Akşehir Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Uğur Arslan, daire amirleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konferansına başlayan Dr. Öğr. Üyesi Fatih Hilmi Çetin, Teknoloji Bağımlığı hakkında günümüz çocukluk ve gençlik dönemlerinde yaşanan olaylara değinerek konuyla ilgili çarpıcı verileri paylaştı.

Çetin; “Teknoloji hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girdiği zamandan beri hızlı gelişmeler değişimleri de sağladı. Torun eve geldiğinde dedesinden ziyade telefonu arar oldu. Eskiden ebeveyn odaya gidin dediğinde hepimiz odamıza giderdik. Şimdi ise odamıza sevinerek gidiyoruz. Bizleri odamızda teknolojik cihazlar bekliyor. Yaşanan hayat değişimiyle birlikte çocuklarda da değişim var. Çocuklar artık doğaya dokunmadan büyümeye başlıyor. Küçük yaşlardan itibaren çocuk bilgisayar ve teknolojik aletlerle bir arada oluyor" diye konuştu.

Teknoloji bağımlılığın daha küçük yaşlardan itibaren önlenmesi gerektiğine vurgu yapan Çetin, hayatın bebeklik, çocukluk ve gençlik dönemlerinde alınması gereken önlemleri sıraladı.

Konferansın sonunda Kaymakam Akbulut, Belediye Başkanı Demirhan ve Yunak Meslek Yüksekokulu Müdürü Öztaş tarafından Dr. Çetin’e çeşitli hediye takdiminde bulunuldu.

Etkinlik katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.