Cihanbeyli ve Gölyazı Atık Su Arıtma Tesisleri Törenle Açıldı

Cihanbeyli ve Gölyazı Atık Su Arıtma Tesisleri Törenle Açıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cihanbeyli ve Gölyazı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katıldığı törenle açıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cihanbeyli ve Gölyazı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katıldığı törenle açıldı.

Açılışta konuşan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçeye kazandırılan hizmetlerden dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, milletvekillerine ve parti teşkilatlarına teşekkür etti.

“Tuz Gölü Gelecek Nesillere Miras Kalacak”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, hizmete alınan projenin sadece bölgeyi değil, bölgenin yanındaki Tuz Gölü’nü de gelecek nesillere miras bırakacak önemli bir proje olduğuna vurgu yaparak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti iktidarları, ilçelerimizin ihtiyaçlarını adım adım gerçekleştirdiği gibi önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız, şu anki milletvekilimiz Tahir başkanımız olsun, Uğur İbrahim Altay Başkanımız olsun tüm ekipleriyle beraber 31 ilçemizi daha yaşanabilir kılmak adına gecesini gündüzlerine kattılar. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Açılışı Yapılan Tesislerin Bedeli 81 Milyon TL

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, bir ilçenin ilçe olması için en önemli işlerinden birisinin altyapısının tamamlanması olduğuna dikkati çekerek, “Özellikle Tuz Gölü gibi sadece bize değil, tüm dünyaya ait bir çevre varlığını korumak adına burada önemli iki tesisin açılışını yapıyoruz. Birisi ileri biyolojik Cihanbeyli Merkez Arıtma Tesisimiz, ikincisi de Gölyazı’daki İleri Biyolojik Arıtma Tesisimiz. Bugünkü bedellerle bu iki tesisin toplam yatırım bedeli 81 milyon lira. Cihanbeyli’mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“Tuz Gölü’ne İnsan Kaynaklı Kirletmenin Önüne Geçmiş Olduk”

Tesislerin yapılmasında emeği geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, İlbank ve Tabiat Varlıkları Genel Müdürlerine teşekkür eden Başkan Altay şöyle devam etti: “Onların katkılarıyla bu işler hayata geçti. Kanun kapsamında özel çevre koruma alanındaki tesislerimizi tamamlayarak Tuz Gölü’ne insan kaynaklı kirletmenin önüne geçmiş olduk. Cihanbeyli’mize 2018 yılından itibaren güncel rakamlarla 496 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Bunların tamamı Cihanbeyli’mizde altyapı, üstyapı ve sosyal tesis olarak sizlerin hizmetinde. Sizler bize destek olduğunuz sürece başaramayacağımız iş yok. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla şehrimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Konyalılar için ne yapsak az. Cihanbeyli için ne yapsak az. Çünkü siz, her seçimde gereğini yapıyorsunuz, meydana her geldiğimizde bizi böyle coşkuyla karşılıyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Birlik beraberliğimiz daim olsun.”

“Sizlerden Aldığımız Güçle Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Bu hizmetlerin artarak devam edeceğinin altını çizen Başkan Altay, “Çünkü merkezi hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyemiz hep birlikte çalışıyoruz. İnşallah sizlerden aldığımız güçle çalışmaya devam edeceğiz. Cihanbeyli’den inşallah 14 Mayıs’ta güçlü bir destek bekliyoruz” cümlelerini sarf etti.

“Biz Eser Ve Hizmet Siyasetinin Yolcularıyız”

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte el ele, kol kola şehrimizin, Cihanbeyli ilçemizin her bölgesinde, her mahallesinde güzel hizmetlere imza atılmış durumda. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımıza hem ilçe belediye başkanımıza şehrimiz adına, insanımız adına teşekkür ediyorum. Çok başarılı belediye başkanlarımız var. Zaten biz eser ve hizmet siyasetinin yolcularıyız. Biz laf değil, iş yapan insanlarız. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Eseri olmadan, taş üstüne taş koymadan, dikili ağacı olmadan konuşan sadece turist gibi gezen siyasetçilerden değiliz biz” ifadelerine yer verdi.

“Önümüzdeki 100 Yıllık Dönem Türkiye’nin İddiasının Olduğu Bir Dönem”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, Cihanbeyli’den Kulu’yu, Kulu’dan da Cihanbeyli’yi ayırmadıklarını ifade ederek, “Ben bu topraklara hizmet etme noktasını kendi açımdan bir borç olarak görüyorum. Önümüzdeki 100 yıllık dönem Türkiye’nin iddiasının olduğu bir dönem. Ama bu iddiada 85 milyonun birbirinden ayrıştırılmadan, birbiriyle kucaklaştığı, bütünleştiği, birlik olduğu ve bu topraklara aidiyet duygusu içinde katma değer oluşturan güçlü bir Türkiye’den bahsediyoruz. Birbiriyle uğraşan değil; dışa karşı bir olan Türkiye’den bahsediyoruz. Ve önümüzdeki bir hafta 10 gün içinde bir dönemece doğru gidiyoruz. Bir dönemeç başlıyor. Bir tercih varsa bu tercih Türkiye’ye inanmakla inanmamak arasında. 14 Mayıs’ta tercihinizi Cumhur İttifak’ının adayı Sayın Cumhurbaşkanımızdan yana yapacağınızdan endişe etmiyorum. Bugün yapacağımız atık su arıtma tesisi önemli bir tesis. Cihanbeyli’mize bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum. Nice hayırlı tesislerin açılmasını diliyorum” açıklamalarını yaptı.

Cihanbeyli Kaymakamı Fatih Uzun, AK Parti Cihanbeyli İlçe Başkanı Büneyye Ekinci, MHP Cihanbeyli İlçe Başkanı Bayram Akdoğan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı programda, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Cihanbeyli ve Gölyazı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri dualarla açıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.