Deprem Şehitleri Ormanı’nda Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

Deprem Şehitleri Ormanı’nda Fidanlar Toprakla Buluşturuldu
Dünya Ormancılık Günü’nde Konya’da 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı’nda fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Konya'da Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili vuran depremlerde hayatını kaybedenler anısına Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı kuruldu.

 

Dünya Ormancılık Günü’nde Konya’da 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı’nda fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Dünya Ormancılık Günü’nde Akyokuş Mevkii’nde kurulan Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı'na düzenlenen programla fidan dikildi. Fidan dikim etkinliğine depremzede vatandaşların yanı sıra protokol mensupları ve öğrenciler katıldı.

Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nde deprem şehitleri için orman kurduklarını belirterek, “Her yıl 21 Mart’ta fidan dikim etkinlikleri ile Dünya Ormancılık Gününü kutluyoruz. Bu yıl 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kutlamamızı deprem teması üzerine oluşturduk. Bu günde bu alanda Konya’da misafir ettiğimiz deprem bölgesinden gelmiş kardeşlerimiz ile protokolümüz ve öğrencilerimizin katılımı ile birlikte 6 Şubat Deprem Şehitleri Hatıra Ormanını oluşturduk. Allah ülkemizi her türlü beladan, felaketten korusun. Burada deprem bölgesinden gelmiş kardeşlerimizle bu etkinliği yapıp 6 Şubat deprem şehitlerini unutmamak ve depremi unutmamak için bir orman kurduk. İnşallah bu orman burada yeşerecek” diye konuştu.

Düzenlenen etkinlikte deprem bölgelerinden Konya’ya gelen depremzede çocuklarla bir araya gelen protokol üyeleri, çocuklarla sohbet etti, fidan dikti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinliğe Konya Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, 3.Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz,  Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Karatay Kaymakamı Yavuz Güner, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Orman Bölge Müdürü Cafer Bal,  protokol üyeleri, öğretmenler, depremzede aileler ve çocukları ile öğrenciler katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.