Depremzede Çocuklarında Katılımıyla 23 Nisan Etkinliği Düzenlendi

Depremzede Çocuklarında Katılımıyla 23 Nisan Etkinliği Düzenlendi
SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Nasreddin Hoca Uygulama Anaokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Programa Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’ndeki KYK yurtlarında kalan depremzede çocuklar da katıldı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Nasreddin Hoca Uygulama Anaokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Programa Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’ndeki KYK yurtlarında kalan depremzede çocuklar da katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Nasreddin Hoca Uygulama Anaokulu Müdürü Türkan Yiğit Kolçak, “Geçmişten bugünümüze okul öncesi eğitimde önemli yollar katettik. ‘Bir çocuk değişir, dünya değişir.’ anlayışıyla erken yılların önemini her daim vurgulayarak daha çok çocuğumuzun eğitime katılmasını hedefledik. Geleceğin değerlerine dokunmak, onları doğru eğitmek, doğru dönüştürmek bizim için en büyük mutluluk ve vazife” diye konuştu.

SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan da “Selçuk Üniversitesi olarak çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. Kaliteden ödün vermeden emanetiniz yavrularımızın fiziksel, zihinsel, eğitsel, sosyal, kültürel ve duygusal gelişimleri için gayret gösteriyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin en büyük göstergesidir” dedi.

“23 Nisan İle Barış İklimi Oluşuyor”

SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken ise “23 Nisan’da sadece Türkiye’deki evlatlarımız değil, dünyanın dört bir tarafından, binlerce çocuk ülkemize geliyor. Bu çocuklarla birlikte dünya barışına, dünyanın huzuruna çok önemli bir katkı sağlıyoruz. Bir barış iklimi oluşuyor. Bizlere bu bayramı hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Dostluk Sınıfı öğrencilerinin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken’e hediye takdim ettiği program; Sevgi Sınıfı, Güven Sınıfı, Mutluluk Sınıfı, İyilik Sınıfı, Saygı Sınıfı ve Dostluk Sınıfı öğrencilerinin gösterileriyle sona erdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.