Depremzedeler İçin Tekstil Ürünleri ve Oyuncaklar Hazırlanıyor

Depremzedeler İçin Tekstil Ürünleri ve Oyuncaklar Hazırlanıyor
Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi depremzedeler için tekstil ürünü ve oyuncaklar üretiyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi depremzedeler için tekstil ürünü ve oyuncaklar üretiyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy yaptığı açıklamada, depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda çalışma gerçekleştiren öğretim elemanlarına teşekkür ederek “Ülkemiz, büyük bir deprem felaketi yaşadı. Selçuk Üniversitesi olarak depremin ilk anından itibaren sahada olmaya özen gösterdik. Gerek Hastanemizdeki hekimlerimiz gerekse diğer arkadaşlarımız aracılığıyla sosyal, sağlık alanları başta olmak üzere birçok alanda depremzedelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Bir nebze de olsa onların acılarını hafifletelim düşüncesiyle gayret gösteriyoruz. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz birçok adım var ama tabii ki çeşitli nakdi yardımlar ile Prof. Dr. Erol Güngör Bursu kapsamında depremden etkilenen öğrencilerimize de destek oluyoruz. Ayni yardımlar ilk günden itibaren devam ediyor.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle öğretim elemanlarımız bir araya gelerek atölyelerimizde depremzedelerimize bir önem atfetmeye çalıştılar, katkı sağladılar. Üniversite olarak depremzedelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bunun sürdürülebilir olması çok kıymetli” diye konuştu.

SÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan da “Depremzedelerimize yönelik yaklaşık bir aydır üretimlerimiz sürüyor. Bin adedin üzerinde ürünümüzü hem KYK yurtlarında hem Üniversitemiz yurtlarında kalan hem de Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bulunan depremzede hasta ve refakatçilere ürünlerimizi ulaştırdık” dedi.

Programa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk ve öğretim elemanları katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.