DEVA Partisi, Kadın Cinayetlerine Dikkati Çekti!

DEVA Partisi, Kadın Cinayetlerine Dikkati Çekti!
DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Ülkemizin nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımızın tacize, şiddete uğramasıyla birlikte öldürülmesinin yanında, hala sorunlar yaşaması gerçekten düşürücü ve üzücü bir durumdur” dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Konya il Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda, ülkemizde ve şehrimizde kadınların sorunlarına dikkati çekerek, nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların hala sorun yaşamasının düşündürücü olduğu dile getirildi. Program çerçevesinde Konya’da öldürülen 12 kadın için fidan dikimi gerçekleştirildi.

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, programda yaptığı konuşmada, “Ülkemizde kadınlarımızın hayatın her alanında şiddet yaşaması ve cinayete kurban gitmesine dikkati çekmek için partimizdeki yöneticisi kadın arkadaşlarımızla bir program düzenledik. Ülkemizin nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımızın tacize, şiddete uğramasıyla birlikte öldürülmesinin yanında, hala sorunlar yaşaması gerçekten düşürücü ve üzücü bir durumdur hatta bu konuyu gündemde tutmak için genel merkezimiz tarafından köyünde tarımla uğraşan, akademisyen ve çalışan kadınlarımızla bir zirve gerçekleştirdi. DEVA Partisi olarak her ilde öldürülen kadınlar için ağaç dikimi gerçekleştirildi. Şehrimizde de öldürülen 12 kadın için İl Başkanlığı olarak şehrimizde ağaç dikerek, gündeme taşıdık” dedi.

“Kadın demek üretkenlik demektir” diyen Dr. Karaca, şöyle devam etti: “Her başarılı erkeğinde arkasında bir kadın vardır. DEVA Partisi olarak kadın haklarının geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Kadınlarımızı ayrı bir komisyonda yer alması yerine, yönetim kurulumuzda yüzde 35 kota içinde yer aldı. Kamuda çalışan, öğretmen olan, tarlada çalışan ve değişik alanlarda çalışan kadınlarımız var. Teröre ve cinayete kurban giden kadınlarımızı şükranla anıyoruz. Ülkemizin gelişimi mücadelesini kadınlarımızla birlikte vereceğiz. Kadın mutlu ve kadınlarımızın şiddet görmediği, öldürülmediği daha mutlu bir toplum oluşturmak dileğimle, kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.  

Kadınlar günü kutlama programına, DEVA Partisi il yönetim kurulu üyeleri, partili kadınlar ve Selçuklu İlçe Başkanı Selman Uçar katılarak, günün anlamı üzerine birer konuşma yaptı ardından hep birlikte Konya’da öldürülen 12 kadın için fidan dikimi gerçekleştirildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.