Dr. Karaca: “Son Yıllarda Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Artıyor”

Dr. Karaca: “Son Yıllarda Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Artıyor”
Dr. Seyit Karaca: “Bir yılı aşkın süredir salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarımız, toplumda saygıyı en fazla hak eden kitle durumundadır. Canını dişine takarak çalışan fedakâr sağlık çalışanlarının şiddet mağduru haline getirilmesi kadar üzücü bir şey olamaz. Suçun özendirilmemesi adına da gerekli eksiklikler hızla giderilmelidir”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Salgın şartlarında en ön cephede mücadele veren hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Dr. Karaca, mesajında, tıp ve sağlık eğitiminin sorunlarının zirve yaptığı dönemlerin yaşandığına işaret ederek, “Yüzyılı aşkın bir süre önce başlayan hekimlerin, Kurtuluş Mücadelesinde yer alma hareketi olan 14 Mart, maalesef bugün mesleğin sorunlarının daha çok konuşulduğu bir platform haline gelmiştir. Salgın şartlarında en ön cephede mücadele veren hekimler ve tüm sağlık çalışanlarına şükranlarımızı sunarız. Tıp ve sağlık eğitiminin sorunlarının zirve yaptığı dönemleri yaşıyoruz. Usta-çırak ilişkisi temelli bu eğitim alanlarında yer yer yeterli usta, yer yer de ustabaşına düşen çok sayıda öğrenci nedeniyle eğitim standardının maalesef gerilediğini görüyoruz. Eğitimini tamamlayan sağlık insan kaynağına yeterli iş alanı açamıyor olmamız, belli sağlık mesleklerinde işsiz genç topluluğu oluşması ve bu gençlerin eğitimleriyle alakasız alanlarda istihdam yolları aramak zorunda kalması ülkenin en önemli problemleri arasındadır. İşini yapmaya başlayan sağlık çalışanlarının ise iş riski/kazanç kıyaslaması yapıldığı zaman birçok mesleğe göre dezavantajlı hale gelmesi başka bir sıkıntı kaynağıdır. Seçim dönemlerinde kamu sağlık çalışanlarına verilen ek gösterge sözleri maalesef yerine gelmemiştir. Yıpranma gibi konularda atılan adımlar benzer riske sahip mesleklerle eşdeğer olmamıştır. Özelde istihdam edilen sağlık çalışanları ile ilgili olarak ta devletin hizmet bedellerinin çok düşük olması dolaylı bir iş garantisi tehdit sorunudur. Özel işletmeler sürdürülebilir olmazsa çalışan tüm personel risk altındadır” diye konuştu.  

“SON YILLARDA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET ARTIYOR”

Son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığına değinen Dr. Karaca, şöyle devam etti: “İş hayatı esnasında özellikle son yıllarda artan şiddet yine en büyük sorun olarak devam etmektedir. Yapılan yasal düzenlemelerin caydırıcı olmaması, artan vakaları beraberinde getirmiştir. Canını dişine takarak çalışan fedakâr sağlık çalışanlarının şiddet mağduru haline getirilmesi kadar üzücü bir şey olamaz. Suçun özendirilmemesi adına da gerekli eksiklikler hızla giderilmelidir. Bir yılı aşkın süredir salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarımız, toplumda saygıyı en fazla hak eden kitle durumundadır. Maalesef bu süreçte birçok hekim başta olmak üzere sağlık çalışanları da hayatlarını kaybetmişlerdir. Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah (C.C.)’tan rahmet dileriz. Tüm sağlık çalışanlarının daha mutlu olduğu ve ülkemizin sağlık standartlarının daha yükseldiği günlere en kısa sürede kavuşmak dileğiyle tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlarız.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.