Hasta Memnuniyeti İçin ‘Beyaz Reform’ Devreye Sokuldu

Hasta Memnuniyeti İçin ‘Beyaz Reform’ Devreye Sokuldu
Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Hastalarımızın memnuniyetini artıracak önlemlerle ‘Beyaz Reform’ programı uygulanmaya devam edecek” dedi.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Hastalarımızın memnuniyetini artıracak önlemlerle ‘Beyaz Reform’ programı uygulanmaya devam edecek” dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, devlet hastaneleri başhekimleri ile İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bir araya gelerek Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Beyaz Reform’ programı hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Koç, hastanelerde ‘Beyaz Reform’ programı ile birlikte yeni bir döneme geçildiğini belirterek, şunları kaydetti: “Sağlık Bakanlığımız tarafından detayları kamuoyu ile paylaşılan ’Beyaz Reform’ kapsamında hastanelerimizin yeni çalışma düzenleri nasıl olacak? Beyaz Reform ne ifade ediyor? gibi konuları bu toplantımızda ele alarak hastanelerimizde Beyaz Reform’un gereklerini hızla uygulamaya geçirecek planlamaları yapacağız ” dedi.

Beyaz Reform’un 3 ana sac ayağının bulunduğunu, bunlardan ilkinin hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik kazanımlar olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Öncelikle tüm sağlık çalışanlarımız için çıkarılan ve uygulamaya konulan ‘Sağlıkta Şiddet’ yasası. Bu yasa ile birlikte sağlık çalışanlarına karşı görev başında işlenen suçlar katalog suç kapsamında değerlendirilmeye başlandı. Bu son derece önemli bir adım olarak tarihe geçti. Sonrasında ise ‘Malpraktis’ kanunu çıkartılarak geleceği adeta garanti altına alan önemli bir kazanım daha hekim ve sağlık çalışanları için uygulanmaya başlandı. Son olarak ise sağlık çalışanı ve hekimlerimizin mali ve özlük haklarında önemli kazanımlar sağlayan değişiklikler yapıldı. Tüm bunlar çalışan memnuniyetini artıran kazanımlar olarak yerini aldı. Şimdi de hastalarımızın memnuniyetini artıracak önlemlerle ‘Beyaz Reform’ programı uygulanmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerindeki kalitenin artırılmasına yönelik tedbirler ile birlikte Beyaz Reform’un sürdürüleceğini ifade eden Prof. Dr. Koç, “Vatandaşlarımızın sağlık tesislerimize erişimini kolaylaştırmak ve hiçbir şekilde hasta mağduriyetine izin vermeden hızlı bir şekilde sorununa çare üretmek şu andaki en önemli önceliğimizdir. Bu noktada Sağlık Bakanlığımız tarafından istenilen kriterleri hastanelerimizde hızla hayata geçirerek sıkıntı çekilen ve özellikle sıra almada zorluk duyulan tüm branşlarda poliklinik sayıları hızla artırılacaktır” diyerek başhekimlere uyarılarda bulundu.

Sağlık çalışanı ve vatandaş memnuniyetinin sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesinin önemli olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık çalışanlarımızın verimli çalışarak vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi noktasında siz hastane idarecilerimize önemli görevler düşüyor. En başta başhekim olarak sizler tüm hastane yöneticilerimiz ile birlikte interaktif bir şekilde görev yaparak hastanenizin tüm sorunlarına hâkim olmalısınız. Yaptığımız işin sorumluluğunu bilerek hep birlikte vatandaş memnuniyetini en üst noktaya taşıyabilmeliyiz. Özellikle hastane hizmetlerimizde, acil, poliklinik, yataklı tedavi hizmetleri gibi alanlarda pandemi öncesi verilerimize hızla ulaşma adına çalışmalar yapmalı ve planlamalarımızı uygulamaya koymalıyız.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.