Hüma Okulları’ndan Yüz Yüze Bursluluk Sınavı

Hüma Okulları’ndan Yüz Yüze Bursluluk Sınavı
Hüma Okulları, 29 Mart ve 1 Nisan tarihleri arasında 4 oturum şeklinde yüz yüze bursluluk sınavı yapacaklarını duyurdu. 4. sınıftan 11. sınıfa kadar tüm öğrencilerin online olarak başvuru yapabileceği bu sınav, Covid-19 tedbirleri alınarak Hüma Okulları’nda kontenjanlar dahilinde gerçekleştirilecek.

Hüma Okulları yüz yüze bursluluk sınavını duyurdu. Her sene Ocak-Mart ayları arasında özel okulların yaptığı bursluluk sınavları çoğu kurum tarafından bu sene online olarak yapıldı. Ancak ölçme değerlendirmenin daha sağlıklı olması adına Hüma Okulları, 29 Mart ve 1 Nisan tarihleri arasında 4 oturum şeklinde yüz yüze bursluluk sınavı yapacaklarını duyurdu. 4. sınıftan 11. sınıfa kadar tüm öğrencilerin online olarak başvuru yapabileceği bu sınav, Covid-19 tedbirleri alınarak Hüma Okulları’nda kontenjanlar dahilinde gerçekleştirilecek.

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, “Dileğimiz en kısa zamanda tüm devrelerimizle birlikte okulların yüz yüze açılması ve sınavlarımızı heyecanla yapabilmek. Ancak şu an elimizdeki koşullar ve şartlar öğrencilerimize bu şekilde ödüllendirmeye el veriyor. Bursluluk sınavının öğrencinin başarısına odaklanması gerekir. Bu nedenle online bir bursluluk sınavı yapmayı değil de yüz yüze yapmayı tercih ettik. Hem daha adaletli hem de öğrencilerimiz açısından daha avantajlı olacaktır” dedi.

Birekul, 1 Şubat itibariyle 8. ve 12. sınıflar için başlayan takviye kursu ile öğrencilere özlemin bir nebze son bulduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “

“Sağlıklı bir eğitim öğretim dönemi için heyecanla bekliyoruz. Hüma Okulları olarak bir taraftan hız kesmeden online eğitime devam ederken, diğer taraftan da bütün sınıflar için yüz yüze eğitime hazırız. Emekleri ve gayretleri için öncelikle öğrencilerimize sonrasında öğretmenlerimize ve velilerimize bir teşekkür borçluyuz. Çünkü uzaktan eğitimde eğitimci olmak çok daha zor bir süreçti. Dünyanın bu zorlu sınavını umarım ülke olarak da başarıyla atlatırız. Bizler de bu ayrılığın daha fazla uzamamasını temenni ediyoruz.”

Öte yandan bursluluk sınavı başvurularının Hüma Okulları internet sitesinden “bursluluk sınavı” kısmından yapabilecekleri bildirildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.