KONDÜSOD: ‘Yeter Artık Hibe Değil İşimizi İstiyoruz’

KONDÜSOD: ‘Yeter Artık Hibe Değil İşimizi İstiyoruz’
Kısa adı KONDÜSOD olan Konya Düğün Salonları ve Organizasyoncuları Derneği düzenlediği bir basın toplantısı ile ‘Kısmi normalleşme kapsamına alınmayarak kapalı bırakılmalarına dayanacak gücümüz kalmadı. Yeter artık hibe değil işimizi istiyoruz’ dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıkladığı pandemi esnetmelerinde yer almayan sektörler arasında bulunan düğün salonları ve organizasyon şirketleri Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da karara tepki gösterdi. Kısa adı KONDÜSOD olan Düğün Salonları ve Organizasyoncuları Derneği düzenlediği bir basın toplantısı ile kısmi normalleşme kapsamına alınmayarak kapalı bırakılmalarına tepki gösterdi.

Dernek Başkanı İlter Boyalı başkanlığında toplanan yaklaşık 100 düğün salonu ve organizasyon şirketi yetkilileri kararın ayakta kalmak için mücadele eden sektörlerinin artık bitme noktasına getirdiği görüşündeler.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı İlter Boyalı, sektörlerinin geniş bir mesleki istihdam alanına sahip olduğunu ancak şuanda kendileri ile birlikte istihdam ettikleri fotoğrafçı, gelinlikçi, çiçekçi, gıda ve hizmet sektörünü de bitirdiğini ifade etti.

 

‘Hibe Değil İşimizi İstiyoruz’

 

Başkan Boyalı, pandemi sürecinde alınan kararlara ve kısıtlamalara harfiyen uyan nadir iş kollarından biri olduklarını belirterek ‘Bizler düğün sektörü olarak mevsimsel çalışmalar göz önünde bulundurulduğunda pandeminin etkisine 2019 yılının aralık ayında girdik. Yani yaklaşık 18 aydır covid-19 virüsünün 1 NUMARALI MAĞDURUYUZ.! Bu süreçte yaşadığımız birçok sorunda (işyeri kirası, elektrik, su vs.) Çaresiz bırakıldık. İleri tarihli yaptığımız düğün sözleşmelerindeki kaparo iadelerinde empati duygusundan uzak, mevzuat ve hukuki incelemesi bilirkişi yerine masa başı memurları tarafından yapılan sözüm ona tüketici hakem heyetlerinin vicdansız kararlarıyla baş başa bırakıldık. Bu rağmen devlet büyüklerimizin aldığı kararlara ve koyduğu kısıtlamalara harfiyen uyduk.  Düğün salonları, organizasyon firmaları, fotoğrafçılar, gelinlikçiler, ülkede yaşayan her bireyin mutlak suretle hayatına dokunuş yaptığı yerlerdir. Kimisi için unutulmaz bir düğün, Kimisi için kına gecesi, bir öğrenci için mezuniyet balosu, bir STK için genel kurul adresi, siyasî partiler için genel kurul toplantıları ve ilçe teşkilatlanma toplantıları, şirketlerin lansmanları ve daha birçok etkinliğin adresi bu firmalardır. Biz yoğun bakıma giren sektörümüz için artık mutlak çözüm bekliyoruz. Biz hibe değil işimizi istiyoruz’ diye konuştu.

Bu kadar çok dokunuşu olan işletmelerin, devlet büyüklerinin de çok önem verdiği ve sürekli tekrarlanan örf, adet ve geleneklerin yaşam alanları, kültürümüzün gelecek nesillere doğru biçimde aktarılması için olmazsa olmazı olduğuna da dikkati çeken Boyalı “Hele ki aile kavramı düğün ile başlar iken düğün mekânlarının önemini daha nasıl anlatabiliriz ki. Sonuç olarak düğün salonları, organizasyon firmaları, müzisyenler, gelinlikçiler, fotoğrafçılar hep bir ağızdan devletimiz büyüklerine sesleniyoruz; Yeter artık! dayanacak gücümüz kalmadı. lütfen çalışma hayatımızı başlatıp, tüm sektör temsilcilerini gelin damat ve hatta ailelerini yoğun bakım ünitesinden çıkarın artık” ifadelerini kullandı

(Haber Merkezi / Haber Kent)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.