Konya Şehir Tiyatrosu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ankaralı Gençlerle Buluştu

Konya Şehir Tiyatrosu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ankaralı Gençlerle Buluştu
Sahnelediği nitelikli oyunlarla sanatseverlerin beğenisini kazanan Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Prof. Dr. İskender Pala’ya ait “Nizamülmülk” adlı eseri bu kez Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde lise öğrencileri için sahnelendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Prof. Dr. İskender Pala’ya ait “Nizamülmülk” adlı eseri bu kez Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde liseli gençler için sahneledi.

Cumhurbaşkanlığı’nın organize ettiği, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Nizamülmülk” oyunu lise öğrencileri tarafından ilgiyle takip edildi. 2 perde ve 100 dakikadan oluşan oyunda liseli gençler adeta bir tarih yolculuğuna çıkartılırken, Konya Şehir Tiyatrosu’nun etkileyici sahne performansı ise göz doldurdu.

Prof. Dr. İskender Pala tarafından kaleme alınan ve Tolga Özenç Özençel’in yönetmenliğini üstlendiği oyunda; Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Melikşah ve Vezir Nizamülmülk’ün Hasan Sabbah'ın liderliğini yaptığı Bâtınilerin gerçekleştirmiş olduğu saldırı ve suikastlara karşı verdiği savaş Ankaralı gençlere etkileyici bir dille anlatıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.