Konya Şeker’den Büyük Çevre Dönüşümü

Konya Şeker’den Büyük Çevre Dönüşümü
Konya ve çevresinde 5 bin kilometrelik mesafede, 273 ayrı güzergahta 20 milyonun üzerinde fidan dikimi gerçekleştiren Konya Şeker, çok önemli bir çevre projesini hayata geçiriyor.

Konya ve çevresinde 5 bin kilometrelik mesafede, 273 ayrı güzergahta 20 milyonun üzerinde fidan dikimi gerçekleştiren Konya Şeker, çok önemli bir çevre projesini hayata geçiriyor. Çumra Şeker Fabrikası’nda pancarların yıkanması sonucu açığa çıkan toprakların döküldüğü eski atık sahası ağaçlandırılıyor.

25 bin metre uzunlukta 25 bin metrekare alanda 5 binin üzerinde ağaç dikiminin yapılacağı alana ilk ağaç dikimi yapılan bir programla PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu tarafından yapıldı.

Başkan Erkoyuncu, burada yaptığı açıklamada “Sahanın dizaynını, düzeltilmesini ve ağaçlandırmasını kendi ekiplerimiz ve çalışanlarımız yaptı. Bölgeyi ağaçlandırmayı bu toprakların bize yüklediği tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu kadar önemli ölçekte bir alanı da ağaçlandırmamızın elbette Konya Ovasının, bu bölgede, ekolojisine katkı yapacaktır. Özellikle meydan ekibimize, fidanlık birimimize ve bu projede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Ağaçlandırma yanında, bu bölgede 80 bin metrekare alana da Güneş Enerjisi Santralleri (GES) kuracağız. Bu proje de ülke ekonomimize katkı yapacaktır, atıl bir alanı bu şekilde dönüştürmenin ekonomimize katkısının çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Çumra’nın Güney Doğu Bölgesinde yer alan, Karadağ ile Konya Ovası’nın bir kareye sığdığı bölgede yapılacak ağaçlandırma, Konya Ovası’nda yeni ve yapay bir ağaçlandırma alanını da oluşturmuş olacak. Alana, çam ağacı, mahlep, dişbudak, sedir gibi türler ekiliyor. Böylece bölgenin iklimine uygun, çok sulama da istemeyen ağaçlarla bölge insanı için bir sosyal etkinlik alanına da dönüşecek tepede yapılan ağaçlandırma bölgenin ekolojik dengesinin korunmasına da büyük bir katkı yapacak.

Yapay bir tepeyi andıran 80 bin metrekare alan, çevre açısından çok büyük önem arz eden bu proje ile bir taraftan atıl bir alan ağaçlandırılırken, bir taraftan bölgedeki tozlanma önlenecek bir taraftan ise ülkemizin en önemli açıklarından birini oluşturan enerjiye katkı yaparak, geniş bir alanda da güneş enerjisinden elektrik üretimi yapılacak. Böylece Konya Şeker, çevre anlamında çok önemli bir projeye imza atmış olacak. Atık toplama alanı, ağaçlandırma ve enerji projesiyle çevreye katkı sağlayacak.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.