Kulluk: ‘Yoruldum. Aday Değilim’

Kulluk: ‘Yoruldum. Aday Değilim’
Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, kongre öncesinde basın toplantısı düzenleyerek yeni dönemde başkanlığa aday olmayacağını ifade ederken, bu fikrinin de değişmeyeceğini belirtti. Kulluk, “Her zaman kulübün yanındayım ama artık yoruldum” dedi.

Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, kongre öncesinde basın toplantısı düzenleyerek yeni dönemde başkanlığa aday olmayacağını ifade ederken, bu fikrinin de değişmeyeceğini belirtti. Kulluk, “Her zaman kulübün yanındayım ama artık yoruldum” dedi.

 

Kongrede Aday Olmayacağım

 

Konyaspor’da Olağanüstü Genel Kurul yaklaşırken mevcut Başkan Hilmi Kulluk basın toplantısı düzenledi. Hilmi Kulluk ile birlikte basın toplantısına 2. Başkan Ekrem Coşkun ve Başkan Yardımcıları’ndan Bünyamin Sarıtaş da katıldı. Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk 5 Haziran’da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul’da aday olmayacağını net şekilde dile getirirken, bu fikrini ise değiştirmeyeceğini beyan etti. Yaklaşık 3 yıllık görev süresi boyunca çok şeyler görüp yaşadığını belirten Kulluk, “Konya'da yaşayan herkes 'Konyaspor'u seviyorum' diyor. Ancak icraata geldi mi kimse ortalarda yok. Bu yük belediyemizin ve bakanımızın üzerinde... Başka kimse bu yükün ucundan tutmuyor” dedi.

 

Her Zaman Konyaspor’un Yanındayım

 

Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, artık yorulduğunu ve bu nedenle başkanlığa aday olmayacağını belirterek, “Her zaman kulübün yanındayım ve destekçisi olmaya devam edeceğim. Ancak artık yoruldum, başkanlığı bırakıyorum. Israr da olsa yeniden başkanlığa aday olmayacağım. Bu 3 yıl içinde acı ve tatlı tecrübeler edindim. Bu şehri bence dedikodular yıpratıyor, aklında bir şey varsa gel sor ve cevabını verelim. Bizde mukaveleler tek olur. Öyle iddia edildiği gibi çift mukaveleler kesinlikle olmaz, sözleşmeye ne yazıldıysa o ödenir futbolcuya. Bu süreçteki hatam iletişim oldu. Hakkımı herkese helal ediyorum” dedi.

 

Konya Firmalarından Destek Yok!

 

Yeşil-beyazlı ekibin sezonu 50 puanla 11. sırada tamamladığını hatırlatan Hilmi Kulluk, “Bugün Konyaspor'un yerinde olmak isteyen 10 tane takım vardı. Her Anadolu kulübünün başına gelen sponsorluk sorunu malum. Bizim topladığımız reklamlar belli, formalardan görebilirsiniz. Konya'da çok iyi firmalar var ama destek yok” şeklinde konuştu.

Konyaspor'da 300 personelin olduğu yönünde yapılan iddialara da değinen Kulluk, “Ben işten ayrılanın yerine adam alırım. İddia edildiği gibi rakam 300 çıkarsa ben Konya'yı terk ederim. Ama benim verdiğim rakam çıkarsa iddia sahibi şehri terk etsin. Şu an tüm çalışanlarımızın sayısı 164” dedi.

 

Kayacık Tesisleri 100 Yılın Projesi

 

Kayacık Tesisleri için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür eden Başkan Kulluk, "Burası 100 yılın projesi olacak" şeklinde konuştu. Yeni yapılacak tesislerinin projesinin hazırlandığı ve belediye teslim edildiğini ifade eden Başkan Hilmi Kulluk, “Projeyi teslim ettik. Sanırım 8-10 ay içerisinde tesis inşaatına başlanacak. Belediyemiz ihalesini gerçekleştirdikten sonra kazma vurulacak ve yapımına başlanacak. 100 yılın projesi olacak. Bana göre Türkiye’nin en iyi tesisi olacak. Destekleri için Bakanımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Hoca Konusunda Bence İstikrarlıyız

 

Futbolcuların idmana çıkmadığı yönündeki haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirten Hilmi Kulluk, “Futbolcularımızın alacaklarını hep ödedik. Bizim futbolcularımız hiç bir zaman böyle bir şey yapmazlar” diye konuştu. Futbolda teknik adam istikrarının sağlanamadığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Hilmi Kulluk, “Kayserispor bu sezon 7 teknik adamla çalıştı. Biz 3 yılda 5 hocayla çalıştık. Rıza Çalımbay niye gitti, taraftara sormamız lazım. Rıca hoca başarılı giderken bir gün tribüne çağrılmadı. Tribünlere çağrılmayan tek hoca Rıza Çalımbay’dır. Aykut Kocaman döneminde 20 hafta galibiyet alamadık. Olmadı, tutmadı. Taraftar niye yoktu yanımızda, Aykut hocanın yanında niye olmadılar. Ama giderken Aykut'u uğurlamaya geldiler. Bizimle çalışan hocaların hepsi değerli. Bana göre hoca konusunda istikrarlıyız” ifadelerini kullandı.

 

 100.Yıl Çalışmalarının Hepsi Hazır

 

Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, bir soru üzerine Teknik Direktör İlhan Palut ile 1,5 yıllığına anlaşmalarının olduğunu, cezai hiçbir maddenin bulunmadığını belirterek, “Gelen yönetim İlhan hocamla anlaşır ya da anlaşamaz onu ben bilemem. 100. yıl için çalışmalarımızın hepsi görselleriyle birlikte hazır. Gelecek yönetim bunları değerlendirirse sevinirim” dedi. Başkan Kulluk, Konyaspor'un genç stoperi Abdülkerim Bardakçı için şu ana kadar resmi bir teklifin gelmediğini, ancak gayri resmi yollardan 3 takımın isteklerini kendilerini ilettiğini, bu konudaki kararın yeni gelecek yönetim tarafından alınmasının doğru olacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.