Pekyatırmacı: ‘Konya Olarak Deprem Bölgesi İçin Seferber Olduk’

Pekyatırmacı: ‘Konya Olarak Deprem Bölgesi İçin Seferber Olduk’
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Yaşanan deprem afetiyle birlikte bütün Türkiye gibi Konya olarak biz hem belediyelerimizle hem sivil toplum örgütlerimizle hem kurumlarımızla hem gönüllülerimizle adeta bir seferberlik halinde deprem bölgesinde yaraların sarılması için düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti çabası içerisinde olduk” dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Yaşanan deprem afetiyle birlikte bütün Türkiye gibi Konya olarak biz hem belediyelerimizle hem sivil toplum örgütlerimizle hem kurumlarımızla hem gönüllülerimizle adeta bir seferberlik halinde deprem bölgesinde yaraların sarılması için düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti çabası içerisinde olduk” dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Ramazan Bayramı sonrası ilk mesai gününe belediye personeli ile bayramlaşarak başladı. Başkan Pekyatırmacı, başta deprem bölgesindeki çalışmalar olmak üzere hizmetlerin üretilmesi noktasında gayret gösteren personele teşekkür etti.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ramazan Bayramı tatilinin ardından ilk mesai gününde belediye personeli ile bir araya gelerek bayramlaştı.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde belediye personeli ile bir araya gelen Başkan Pekyatırmacı, tüm personelle bayramlaştı. Personele hitaben konuşma yapan Başkan Pekyatırmacı, belediye hizmetlerinin en iyi şekilde vatandaşa sunulması noktasında özveriyle gayret gösteren belediye personeline teşekkür etti. 

“Konya Olarak Deprem Bölgesi İçin Seferber Olduk”

6 Şubat'ta ülkemizde yaşanan deprem sonrası buruk bir bayram yaşandığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şöyle devam etti: “Türkiye yüzyılın afeti diyoruz ama çok uzun zaman belki sadece Türkiye'de değil dünyada da böyle bir afet yaşanmamıştı. Kahramanmaraş merkezli depremde 11 ilimiz bu depremden etkilendi ve başta Antakya ve Maraş olmak üzere adeta şehirlerimiz yok oldu. Yaşanan deprem afetiyle birlikte bütün Türkiye gibi Konya olarak biz hem belediyelerimizle, hem sivil toplum örgütlerimizle hem kurumlarımızla hem gönüllülerimizle adeta bir seferberlik halinde deprem bölgesinde yaraların sarılması için ve özellikle de Antakya'da üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti çabası içerisinde olduk. Başta Konya Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bizler de belediyeler olarak orada en başta arama kurtarma faaliyetleri noktasında, daha sonrasında yardım faaliyetlerinin yürütülmesi noktasında ve sonrasında da orada bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında elimizden gelen gayreti gösterdik. Tabii sadece deprem bölgesinde değil, deprem bölgesinden ilimize gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da aynı şekilde bütün kurumlar gönüllülerimiz, sivil toplum örgütleri aynı şekilde üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti, çabası içerisinde oldular. Burada deprem bölgesinde görev yapan arkadaşlarımız var. Biz ilk gün depremin olduğu andan itibaren bütün ekiplerimizle, ekipmanlarımızla, araç gereçlerimizle, personelimizle deprem bölgesinde olduk ve oradaki çalışmalara olabildiğince katkı sunmaya çalıştık. Tabii çağrı da bulunduğumuz zaman gördük ki arkadaşlarımız adeta seferber oldular. Ve hiçbiri orada karşılaşacağı olumsuzlukları, bütün hava şartlarıyla birlikte yaşanan zor şartları düşünmeden gönüllü oldular ve deprem bölgesine adeta akın ettiler. Bütün deprem bölgesinde görev yapan, orada gece gündüz demeden, soğuk demeden, çamur demeden, imkansızlıklara rağmen gayret eden, çaba sarf eden ve en iyi şekilde görevini yapan tüm arkadaşlarımıza burada özellikle teşekkür etmek istiyorum. Sadece deprem bölgesinde değil, Konya'mızda da aynı şekilde bu yardım faaliyetlerinin toplanması, deprem bölgesine gönderilmesi ve buradaki organizasyonun yürütülmesi noktasında yine tabiri caizse gece gündüz demeden çalışan tüm ekip arkadaşlarıma, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Siz Konya'nın büyüklüğünü gösterdiniz. Siz Konya'nın ne kadar erdemli olduğunu gösterdiniz. Siz Konya'nın manevi değerlerinin ne kadar büyük olduğunu gösterdiniz. Konya olarak oradaydık ama sizlerin sayesinde biz Konya'yı orada ifade etmiş olduk. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu.

Tek Amacımız Vatandaşlarımıza En İyi Şekilde Hizmet Etmek 

2019 yılında yapılan seçimlerden bu yana 4 yılın geride kaldığını söyleyen Başkan Pekyatırmacı, “Artık son bir yıla girmiş bulunuyoruz. Bu dönem içerisinde pek çok zorluğu bir arada yaşadık. Ekonomik şartlar, pandemi, deprem süreci. Bunların hepsi hakikaten bütün dünyayı etkileyen, bütün ülkemizi etkileyen çok önemli zorluklardı. Buna rağmen biz hiçbir zaman hiçbir alanda, hiçbir görevimizde yılmadan, yorulmadan gayret ettik, çalıştık, çabaladık ve bugün şehrimize, ilçemize hizmet etmek noktasında üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiğimize inanıyorum. Bu 4 yıl içerisinde altyapıdan üstyapıya çevreden eğitim, sağlık, kültür faaliyetlerine, sıfır atık faaliyetlerine varıncaya kadar çok sayıda hizmeti, çok sayıda işi bir arada yürüttük. Ve çok büyük neticelerde hep birlikte elde ettik. Tabii bütün bu çalışmalarda sizlerin gayretleri, emekleri ve üstün çalışmaları ve üstün başarıları var. İnşallah önümüzdeki bir yıl içerisinde dönem sonuna kadar aynı gayretle, aynı iştiyakla çalışmalarımızı hep birlikte devam ettireceğiz ve dönem sonuna kadar verdiğimiz bütün sözleri de yerine getirmiş olacağız. Konya’mızda birlik ve beraberlik bizim en önemli gücümüz. Bütün kurumlarımızla, belediyelerimizle, muhtarlarımızla, derneklerimizle, sivil toplum örgütlerimizle, vatandaşlarımızla, hemşehrilerimizle birlik beraberlik içerisinde bu çalışmaları yürütüyoruz ve bu birlik beraberliğin de en güzel neticelerini hep birlikte görüyoruz. Rabbim birlik, beraberliğimizi daim etsin diyorum. Konya’mıza Konya dışından gelen bütün misafirlerimiz geldikleri zaman bize şunu ifade ediyorlar; Konya çok düzenli bir şehir, Konya çok temiz bir şehir, Konya çok planlı bir şehir, Konya huzur şehri diyorlar. Bu söylenen güzel şeylerin hepsinde sizlerin emeği var. Onun için de hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz insanımızın huzuru için, insanımızın mutluluğu için, daha iyi hayat şartlarında, daha iyi sosyal ortamlarda, daha iyi şehir ortamında yaşayabilmesi için elimizden ne geliyorsa elimizden gelen gayreti bu zamana kadar gösterdik. İnşallah bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz ve hep birlikte şehrimizi daha ileri noktalara birlikte taşıyacağız. Bu noktada hem çalışma arkadaşlarıma olan güvenim tam hem de bizim her konuda istediğimiz çalışmayı yapabilecek kurumsal anlamda da maddi anlamda da gücümüz olduğuna tam manasıyla inanıyoruz. Bu noktada hiçbir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Tabii bütün çalışmaları yaparken bizim birinci önceliğimiz vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet etmek vatandaşımızın huzuru için, mutluluğu için, refahı için, onlara en iyi hizmeti sunmak” diye konuştu.

Başkan Pekyatırmacı daha sonra personel ile tek tek bayramlaştı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.